AOF har arrangeret en masse foredragsrækker i efteråret, herunder SeniorUniversitetet, der med sine 6 foredragsrækker rammer nærmest enhver interesse – og ikke bare interessen kan vækkes ved disse foredrag; ved deltagelse i disse foredrag er man nærmest sikret en udvidelse af horisonten.

På Dit Slagelse har vi samlet en oversigt over SeniorUniversitet 3 herunder, der alle foregår i mødesalen på Slagelse Bibliotek, medmindre andet er angivet:

25. november: Fra Jenle til Nyhavn ad omveje.
v. Bente Kure & Leif Ernstsen (troubadour og harmonikaspiller).

Denne koncert afholdes på Badeanstalten, hvor de to spillemænd vil tage os med på en rejse igennem højskolesangbogen samt nogle af de mere folkekære fællessange – herudover er det nok også muligt at opleve nogle de selvskrevne sange, der har fundet vej til den nye seniorradiokanal, P5.

Obs. vær opmærksom på, at denne holdes på Badeanstalten.

2. december: Min personlige kunsthistorie.
v. Billedkunstner Martin Bigum.

Martin Bigum er sikkert mest kendt for sin optræden i DR K-programmet, kunstquizzen, hvor han har imponeret med sit imponerende vid inden for kunstverdenen. Det bunder i, at Bigum selv er en aldeles fremragende kunstner – og for ikke særlig længe siden udgav han sin personlige kunsthistorie som en bog, hvilken dette foredrag er baseret på.

Under foredraget vil Bigum tage os igennem hans egen personlige inspiration til de kunstværker, han selv har kreeret – om det er digte eller billeder.

alice-munro-wikiimage6. januar: Alice Munro, Canadisk forfatter.
v. Bente Hatting Gjelten.

Den mageløse canadiske forfatter fik i 2013 nobelprisen for sin fremragende litteratur, der tager læseren med ind i et univers, som kan være svært at slippe igen.
Bente Hatting Gjelten har specialiseret sig i Alice Munro, og vil hjælpe os til at åbne universet op med dette foredrag.

13. januar: Dansk i skred.
v. sprogprofessor Jørn Lund.

Kan vi styre sproget? Skal vi overhovedet styre sproget? Sproget udvikler sig hele tiden; dialekterne udvidskes til en mere ensartet dialekt på tværs af landsdele – nye ord tilføjes, og andre går stille og roligt til grunde.

Skal vi glæde os over sprogets udvikling eller bekymrede? Måske Jørn Lund kan give et svar.

Tilmelding til denne foredragsrække kan foretages på telefon til AOF på 21 13 01 02 eller på mail: mail@aof-sydvest-sj.dk eller på deres hjemmeside.
Foredragsrækkens nummer er: 16 003.