SONY DSC
Garternes indtog med sangen “Let me entertain you” tiltrak stor opmærksomhed.

I år kunne Sct. Michaels Nat, eller kulturnatten i folkemunde, fejre 20 års jubilæum – det kunne ses på både udstillere, forretninger og besøgendes begejstring; styrelsen for kulturnatten havde sammensat et formidabelt program, der kunne trække både kunstinteresserede, musikglade, madelskende, nysgerrige og langt flere til dette års Sct. Michaels Nat.

Den årligt tilbagevendende begivenhed blev skudt igang kl. 18, hvor folk allerede var mødt talstærkt frem til åbningsceremonien på Nytorv i

SONY DSC
Caféerne på Schweizerpladsen havde opstillet telte til de mange spisende gæster. 

Slagelse, da en flok glade arrangører kunne afsløre, at ambitionen absolut var at fortsætte mindst 10 år endnu med den største kulturnat uden for København. Blandt publikum var også flere af Slagelses prominente personer at finde, herunder politikerne Sten Knuth og Tom Block.

Endnu flere mennesker kom til i løbet af aftenen, sådan at gaderne i Slagelses indre by blev svært fremkommelige. Aftenen, der – udover konkurrencer, udstillinger og danseshows – bød på gode tilbud – herunder åbningen af en ny, afrikansk restaurant, Hakuna Matata, der serverede smagsprøver af de afrikanske retter ved Casinotorvet – og smagsprøver blev der også uddelt ved den kinesiske restaurant, Siang Jiang.

SONY DSC
Her er der kunst for alle pengene!

I den gamle Expert-bygning kuraterede byens 4. klasser deres egen kunstudstilling i en konkurrence om en tur til Asger Jorn-museet i Silkeborg.

Selvom undertegnede ihærdigt forsøgte at se samtlige ting på denne kulturnat, var programmet simpelthen så omfangsrigt, at det var en komplet umulighed; der var både arrangementer på Slagelse musikskole, i kirkerne, på Slagelse Museum og Krabasken – byen summede af liv denne efterårsaften, der faktisk forblev tør, til trods for et voldsomt regnskyl kun en time før åbningen.

SONY DSC
Musikalsk underholdning i Danske Bank. 

Sct. Michaels Nat er og forbliver et af højdepunkterne i Slagelse – og arrangørerne skal anstrenge sig for at nå det samme niveau næste år, da årets kulturnat var en højdespringer.

/Theis Schønning Johansen