Landbrugsskolen Sjælland og Østlige Øers Landboforeninger tilbyder kurset “Sikker i trafikken – kørsel med tunge landbrugsmaskiner”. Målgruppen er landmænd, traktorførere, ansatte i landbruget / maskinstationer og andre, som kører med store maskiner på offentlig vej.

gfKurset er støttet af GF Forsikring, Asger Andersens Maskinforretning A/S og Gangergaardens Maskinstation A/S.

Kurset vil sikre deltagerne viden og færdigheder i kørsel med tunge landbrugsmaskiner. Viden og færdigheder, der i dagligdagen er vigtige for færdselssikkerheden. Kurset er et 2-dages kursus med vekslen mellem praktisk kørsel og teori.

Der bliver undervist i færdselslovens regler for store maskiner – længde, højde, bredde, hastighed, akseltryk, belæsning af vogn, dæktryk, div. Derudover undervisning og øvelser med henblik på at kende og styre de kræfter, der arbejder mens man kører. Det vil sige forhold omkring rundkørsler, kurver, tyngdepunktets virkning på udskridning, kørsel med væske i tanke ”skvulpning” og forskydning af læsset. Endvidere øvrige forhold af stor betydning for færdselssikkerheden f.eks. bremselængde, reaktionstid, brug af mobiltelefoner og meget andet godt.

Teorien afprøves i praksis ved f.eks. kørsel med lavt dæktryk i en læsset vogn, kørsel med halvtomme gyllevogne, bremselængder med læsset og ulæsset vogn, store og små traktorer. Praktisk kørsel afvikles på manøvrebanen og på vejene deromkring.

Krav:
Kursisterne skal have kørekort til minimum T/M og have kørt større maskiner.

Tid og sted:
Onsdag d. 28. og torsdag d. 29. oktober, begge dage kl. 8.00 – 15.00
Køreteknisk anlæg i Slagelse, Assensvej 5, 4200 Slagelse

Pris:
500 kr. inkl. forplejning.

Deltagerantal:
Maksimum 16 deltagere

Tilmelding via mail til: Hans Kristian Leinum, Landbrugsskolen Sjælland på hkl@rts.dk eller 30 17 38 54