slagelse-kommune-150x150For alle Slagelse Kommunes folkeskoleelever vil der på skolernes motionsdag d. 9. oktober være spændende arrangementer. To af kommunens skoler kan dog forvente lidt ekstra, når de får besøg af to lokale cykelhelte.

Skælskør- og Vemmelev Skole kan i år se frem til en anderledes motionsdag. Slagelse Cykle Ring har i samarbejde med Slagelse Kommune fået to ryttere fra deres u19 Team Bravida Georg Berg til at lægge vejen forbi de to skoler.

– Det er super godt initiativ, der er lavet gennem samarbejdet med Slagelse Kommune, skolerne og Slagelse Cykle Ring U19 team. Det er rigtig motiverende, og dejligt at skolerne har modtaget tilbuddet om besøg så positivt, fortæller en glad formand for Slagelse Cykle Ring, Mogens Lindstrøm.

Vemmelev- og Skælskør Skole får fint besøg
Ideen er helt ny, og Skælskør Skole skal for første gang have en cykelrute på deres motionsdag, hvor elever fra 7-9 klasse skal cykle 10 km på fodsporet på dagen i selskab med to passionerede cykelryttere, der efterfølgende vil fortælle om deres sport og vise deres flotte udstyr frem. Cykelrytteren Niklas Larsen, der til dagligt træner med landsholdet og satser på udtagelse til OL 2016, slår på motionsdagen vejen forbi Vemmelev Skole til foredrag og en cykeltur på 10 km med skolens elever. Niklas Larsen vil holde et foredrag om sin sport for at pirre og inspirere nye ryttere, til at sadle jernhesten.
– Når så stor en del af mit liv går med træning og studier, er det rart at kunne dele sine erfaringer og forhåbentligt inspirere andre, både drenge og piger, til at prøve cykelsporten.

Inspirationskatalog og aftaler gør nye tiltag i skolerne mulige
Skolerne i Slagelse Kommune har fået tildelt et inspirationskatalog med en række spændende tilbud som led i ’åben skole’ projektet, hvor lokale foreninger m.m. kan tilbyde forskellige arrangementer i undervisningstiden. Herudover har Slagelse Kommunes markedsføringsaftaler med bl.a. idrætsudøvere også gjort det muligt at få synliggjort sportens folk mere i kommunen.
– Folkeskolereformen har været højt prioriteret i Slagelse Kommune, hvilket vi senere er blevet anerkendt for over hele Danmark. Derfor giver det god mening at vores dygtigste sportsudøvere bliver synlige i folkeskolen, så de kan inspirere endnu flere til at dyrke idræt, fortæller Udvalgsformand Troels Christensen (I).

Indtil nu bliver samarbejdet mellem foreninger og skoler stadigt stærkere ifølge Udvalgsformand for Uddannelsesvalget, Johnny Persson (V), der tilføjer;
– Vi kan se det samarbejde, der er mellem skole og fritid, er stærkt og giver endnu flere spændende og inspirerende muligheder for eleverne i skolen. Dette har også været et led i en prioritering om at støtte ’åben skole’, og eksemplet her er endnu et glimrende eksempel på, at det lykkedes.

Del på sociale medier