I uge 44 spiller Slagelse Kommune dansk. Torsdag den 29. oktober ruller Spil Dansk Dagen hen over landet. I Slagelse Kommune afholdes mere end 16 musikalske arrangementer fordelt over hele ugen – de fleste er gratis. Også børnehaver, skoler og ungdomsuddannelser sætter traditionen tro fokus på sang og musik.

Billedet er fra september måneds børnemusikfestival i Slagelse Musikhus, hvor gruppen Tigertræning fik ungerne ud på dansegulvet.
Billedet er fra september måneds børnemusikfestival i Slagelse Musikhus, hvor gruppen Tigertræning fik ungerne ud på dansegulvet.

Spil Dansk Dagen er årets største musikbegivenhed, og i år afholdes over hele landet omkring 1400 arrangementer med meget forskelligt musikalsk indhold. Stort set alle danskere har mulighed for at deltage i et arrangement lige rundt om hjørnet, for musikken spiller overalt i landet. Samtidig kan man høre danskproduceret musik både på DRs kanaler og en lang række radiostationer.

Foredrag sætter fokus på sangens sociale betydning
I Slagelse Kommune er foreninger, skoler, aktivitetscentre og kulturinstitutioner rundt om i hele kommunen gået sammen om at dyrke den danske musik. Det sker blandt andet igennem koncerter, workshops og foredrag.

Mandag aften i Korsør Kulturhus kan man for eksempel deltage i en debataften, der sætter fokus på sang som socialt fænomen. Under overskriften sang, selvtillid og selvværd stilles spørgsmålet ”hvad gør sangen ved os, når den indgår i sociale sammenhænge på arbejdspladsen, i skolen eller i foreningsmiljøet?”

I løbet af ugen kan man høre en række koncerter, der både henvender sig til børn og voksne.

”Spil Dansk Ugen er blevet en glimrende tradition, som vi bakker op om i Slagelse Kommune. Den sikrer blandt andet, at vi værner om vores sprog og identitet, samtidig med at vi sætter fokus på den musik, der er produceret på dansk”, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

 

Oversigt over Slagelse Kommunes Spil Dansk-aktiviteter i uge 44
(Der tages forbehold for ændringer)

Mandag d. 26.10 kl. 19-21 i Korsør Kulturhus.
Debataften med temaet ”Hvor er sangen henne? Sang-selvværd-selvtillid.”
Til debatten deltager følgende oplægsholdere: Louise Adrian, dirigent for Vridsløselille fangekor og Birgitte Warberg, sanger, sanglærer og lydterapeut.

Tirsdag d. 27.10 kl. 19 i Korsør Kulturhus, Spillestedet.
”Den danske sangskat” er en koncert med Peter Abrahamsen & Torben Kjær. Til koncerten bliver der givet nyt liv til den danske sangskat, med twist af country og cajun-musikken, som Peter Abrahamsen nærer en stor kærlighed for.

Tirsdag d. 27.10 kl. 10-11 på Flakkebjerg Skole.
Fællessang på Flakkebjerg Skole med alle elever med akkompagnatør og sanger Nicolaj Majland og Christina Boelskifte.

Torsdag d. 29.10 kl. 10 i Slagelse Musikhus.
Gratis afgang, men tilmelding påkrævet.
Fantastisk børnekoncert med orkesteret ”Svøbsk” afholdes i Slagelse Musikhus på Spil Dansk-dagen. Koncerterne er både for institutioner samt alle børn og familier. Der er gratis adgang – men tilmelding skal ske til Susanne Thaulov på sutha@slagelse.dk eller på telefon 58 57 31 51.

Torsdag d. 29.10 kl. 19.30-22 i Korsør Kulturhus, Spillestedet.
Entré 60 kr.
Koncert med de lokale Gasolin Gangsters, som vil spille ”Gas 5”- pladen i sin helhed. Det bliver en aften, hvor et af dansk rocks mesterværker op-føres, og du kan høre Gasolin Gangsters fortolkning af blandt andet den folkekære kærlighedssang ”Kvinde Min” samt storhittet ”Rabalderstræde”.

Torsdag d. 29.10 kl. 16-17.30 på Korsør Bibliotek.
Igen i år fejrer Korsør Bibliotek denne særlige dag med fokus på dansk musik i samarbejde med Slagelse Musikskole. Lærere og elever fra musikskolen kommer og spiller et varieret repertoire af musikstykker. Se det endelige program på biblioteket eller på hjemmesiden, når dagen nærmer sig.

Torsdag d. 29.10 kl. 16-17.30 på Slagelse Bibliotek.
Spil Dansk-dagen fejres også på Slagelse Bibliotek med en koncert med elever fra Slagelse Musikskole. Oplev blandt andet optræden med sang-elever, akkordeon-elever, strygere og cello-ensemble.

Torsdag d. 29.10 kl. 10-12 i Havrebjerg Sogns Præstegaard, Konfirmandstuen.
Her fejres Spil Dansk-dagen ved Havrebjerg kirkes organist Marianne Reiche på Krænkerupvej 53, Havrebjerg.

Torsdag d. 29. 10 kl. 19.30- 22 i Hejninge Kirke.
Spil Dansk-dagen fejres med frit valg mellem alle danske sange i Højskole-sangbogen. Fællessangen ledes af organist Charlotte Nielsen. Hejninge Kirke, Strandvejen 120 C, Hejninge.

Torsdag d. 29.10 kl. 19 i Slagelse Musikhus, Badeanstalten
Vil du have en scene i en halv time til at spille din egen musik?
Badeanstalten lægger traditionen tro scene til DIN musik på Spil Dansk-dagen. Tilmelding skal ske til Anette på anbor@slagelse.dk (skriv Åben Scene i emnefeltet) – så får du en halv time – så længe lager haves.

Fredag d. 30.10 på Slagelse Gymnasium, intimkoncert for MUSIK A-holdet
DMA-vinder i Årets danske jazzalbum Nikolaj Hess besøger Slagelse Gymnasium i forbindelse med Spil Dansk-ugen og spiller koncert for ca. 50 MUSIK A–elever. Koncerten er en kombineret solokoncert og artist talk, og stemningen bliver jazzet og intim.

Fredag d. 30.10 kl. 21 i Slagelse Musikhus, Badeanstalten.
Entré 95 kr. plus gebyr.
23-årige Oliver Kesi søsætter dette efterår sin første Danmarksturné og kommer på sin rejse forbi Badeanstalten i Slagelse.

Lørdag d. 31.10 kl. 10-13 på Slagelse Bibliotek.
Det er musik for feinschmeckere, når Slagelse Bibliotek får besøg af DJ Flydende Noiagratin alias Emil Dall, som kommer og vender vinyler i bedste stil. Arrangementet varer hele lørdagen og du kan kigge ind, når det passer dig.
Der vil være gammel dansk, moderne dansk – og et særligt fokus på Gasolin i anledning af 40 års jubilæet for deres album “Gas 5”.

Lørdag d. 31.10 kl. 21 i Slagelse Musikhus, Badeanstalten.
Entré 225 kr. plus gebyr.
Oplev Esben Just Trio på Badeanstalten, der uanset hvordan man vender og drejer det altid har været garant for en swingende, opløftende og underholdene oplevelse fra scenen.

Søndag d. 01.11 kl. 15 hos en heldig borger i Slagelse Kommune
Konkurrence om den bedste anledning til en hjemmekoncert med singer-song writer Nanna Cathrine. Konkurrencen kører på Facebook, og vinderen udvælges d. 13. oktober.

Søndag d. 01.11. kl. 14 i Slagelse Musikhus.
Dansk Solistforbund præsenterer de populære solisterier i Caféen i Musik-huset. Leif Kirkvåg, Henrik H Lund og Susanne Dyhr.

Søndag d. 01.11 kl. 15 i Kongegaardsforeningen.
Entré 80 kr. og 100 kr. for ikke-medlemmer.
Jazzens dreamteam: Cæcilie Nordby og Lars Danielsson kan mødes til ”Ar-tist Talk”, hvor de to musikere via musik og tale vil invitere publikum ind i deres musikalske univers. Koncerten afholdes i Kongegaardsforeningen, Algade 25, Korsør.