slagelse kommuneDer er nu sat konkrete tal på områder, der skal spare i løbet af år 2016. Der skal samlet set spares 6 millioner kr. ud af et samlet kultur- og fritidsbudget på 119 millioner kr., og udvalgsformanden Troels Christensen (LA) roste sine kolleger i udvalget for godt samarbejde:
“Det har været en svær øvelse, men jeg vil gerne rose mine kollegaer i udvalget, for jeg synes vi har haft en god demokratisk proces og nogle fornuftige diskussioner, hvor vi har vendt alle detaljerne”.

Nogle af de kommunale institutioner, der skal spare, er bl.a. Borreby Teater, der fik afslag på ansøgningen om at blive egnsteater, hvorfor en bevilling på 1,7 millioner kr. frafalder. Herudover henter man også 1,25 millioner kr. på folkeoplysningsområdet, hvilket inkluderer støtte til forskellige klubber og foreninger.

Til gengæld har kommunen dog valgt at begrænse besparelserne på de områder, der har personlig og særlig kontakt med borgerne; herunder bibliotekerne, men også på det kulturelle iværksætteri fortsætter støtten uændret – og det glæder udvalgsformand Troels Christensen (LA):
“Selvom vi har været nødt til at skære dybt – og det har ikke været nogen sjov øvelse – er jeg glad for, at vi igennem puljen til kulturelle formål fortsat har penge til at støtte det kulturelle iværksætteri, der er så vigtigt både i forhold til udvikling af nye kulturtilbud og i forhold til turisme og bosætning”.

Du kan læse mere på Slagelse Kommunes hjemmeside.