Beredskabet var mandag det helt store emne på årets sidste byrådsmøde, og som aftenen skred frem, blev det tydeligt, at byrødderne bliver tvunget til at mødes endnu engang – formentligt allerede inden juleaften.

Som budgettet er pt., så vil Slagelses deltagelse i det fælles beredskab på Vestsjælland medføre øgede udgifter på flere millioner for Slagelse kommune. Det var vanskeligt at forstå og forsvare over for borgerne og politisk, specielt når hele øvelsen med den store enhed jo netop var besparelser. Byrådssalen var fyldt med kraftig kritik fra Liberal Alliance, og løsgængerne Michael Gram og Tonny Borgstrøm samt af en mere afdæmpet kritik fra Socialdemokraterne.

Det kom så vidt, at mødet i mere end 10 minutter blev afbrudt, så grupperne internt kunne diskutere sagen. Enden på debatten blev, at et flertal uden om Venstre og Dansk Folkeparti stemte for Socialdemokraternes ændringsforslag, som betød at sagen udsættes, samt at økonomien i aftalen skal genforhandles i første kvartal 2016, hvis Slagelse kommune skal være en del af et fremtidigt samarbejde.

Borgmester Sten Knuth (V) kæmpede til det sidste for en anden løsning, hvor Slagelse kommune her og nu sagde ja til samarbejdet, samtidig som man ville arbejde for fremtidige besparelser i det nye beredskab. Argumenterne overbeviste dog ikke modstanderne i Liberal Alliance, der i stedet begyndte at kalde borgmesterens frygt for brandskolens fremtidige virke for en skræmmekampagne. Debatten afslørede nye brudflader i byrådet samt mellem politikerne og forvaltningen, som alt andet lige vil blive spændende at følge den kommende tid.

/joj

gruppefoto