download

Renoveringen af parkeringspladsen på Rådhuspladsen starter til marts. Frem til renoveringen starter, udvides den gratis parkering i parkeringskælderen til fire timer. Samtidig åbnes der for at personbiler kan køre hele vejen rundt om parkeringspladsen.

Arbejdet med at renovere parkeringskælderen forventes at starte i midten af marts og ikke som tidligere udmeldt først i det nye år. Både parkeringskælderen under Rådhuspladsen og parkeringspladserne ovenpå vil blive lukket, når arbejdet går i gang. Arbejdet vil blive udført i etaper, og det betyder, at den første tredjedel af parkeringspladsen ovenpå forventes at kunne åbne i starten af april. Hele renoveringen er overstået i starten af maj.

– Vi ville gerne have været i gang lidt tidligere og jeg vil gerne beklage, de gener lukningen af Rådhuspladsen, og parkeringskælderen giver for både billister og ikke mindst de butiksdrivende. Men når vi går i gang, har vi tilrettelagt arbejdet, så vi lukker parkeringskælderen og Rådhuspladsen så kort tid som muligt. På den måde kan vi åbne den første del af parkeringspladsen allerede to uger efter arbejdet er startet, siger borger- og udviklingsdirektør Lone Irene Wenzell.

Processen med at tilrettelægge udbuddet af renoveringsarbejdet har taget længere tid end først beregnet. Slagelse Kommune har ønsket at tilrettelægge udbuddet, så lokale entreprenører også har mulighed for at byde på opgaven

– Når vi sender opgaver i udbud, vil vi gerne give lokale entreprenører mulighed for at byde på opgaven. Det kræver, at vi laver udbuddet, så de også har en reel chance for at være med, siger borgmester Stén Knuth (V).

Indtil renoveringen af parkeringskælderen under Rådhuspladsen starter til marts, bliver den gratis parkering i kælderen udvidet fra to til fire timer. Sideløbende arbejdes der på at etablere flere handicappladser i midtbyen. Biler på under 3.500 kilo får mulighed for at køre hele vejen rundt om parkeringspladsen på Rådhuspladsen.

Lige nu er vejen foran selve rådhuset afspærret for biler sammen med resten af Rådhuspladsen. I stedet er der indført dobbeltrettet trafik på Smedegade. Det skyldes, at parkeringskælderen ikke kan klare trykket fra trafikken ovenpå.

Inden nytår bliver kælderen under vejen lige foran Rådhuset afstivet. Det gør det muligt at åbne så almindelige personbiler og lette varevogne på under 3.500 kilo igen kan køre hele vejen rundt om Rådhuspladsen. Imens er der fortsat dobbeltrettet kørsel på Smedegade for køretøjer over 3.500 kilo.

– Jeg har bedt om, at vi får forbedret parkeringsforholdene for de handicappede, udvidet parkeringstiden til fire timer i kælderen og gjort det muligt at køre rundt om Rådhuspladsen igen, når vi ikke som ventet kan komme i gang med arbejdet efter Nytår. Derfor håber jeg, at både billister og butiksdrivende vil tage positivt imod de tiltag, vi nu iværksætter, siger Henrik Brodersen (O), formand for Landdistrikts-, Ejendoms- og Teknikudvalget.

Imens Rådhuspladsen er lukket, er der mulighed for at parkere ved Klingeberg og Christiansgade. Billister kan også parkere bag Rådhuset i Torvegade, og samtidig er der to-timers parkering på parkeringspladsen i Gørtlergade.

Billister kan få et overblik over parkeringspladser i Slagelse midtby på kommunens hjemmeside www.slagelse.dk.

Det er også muligt at få et klistermærke med en QR-kode hos butikkerne i Slagelse. Klistermærket kan man sætte i bilen. Hvis man scanner QR-koden med sin smartphone (se ovenfor) bliver man ledt direkte til den side på slagelse.dk, hvor man kan få et overblik over parkeringspladser i Slagelse midtby.