Byrådet vedtog i mandags et nyt administrationsgrundlag for spildevand, meddeler Slagelse Kommune i en pressemeddelelse. Det betyder, at administrationen først kan give påbud om spildevandsrensning, når kommunen har dokumenteret forurening.

Mandag aften vedtog et flertal i byrådet et nyt administrationsgrundlag for spildevand. Med det nye administrationsgrundlag kan kommunen først give påbud om, at husejere i det åbne land skal rense spildevandet, når kommunen har undersøgt, om der er et problem med forurening i det konkrete vandløb.

Villum Christensen (I), formanden for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget, udtaler:
Jeg er rigtig glad for, at vi nu har fået byrådets opbakning til et nyt paradigme, hvor kommunen påtager sig ansvaret for, at disse sager er fuldt oplyste og hviler på et fagligt grundlag, inden der udstedes påbud.

Det nye administrationsgrundlag betyder, at kommunens miljøfolk skal ud og måle udledningen fra de enkelte ejendomme, og den påvirkning udledningen har på vandløbene. Samtidig betyder administrationsgrundlaget også, at der fremover kun kan gives påbud til ejendomme, som udleder til vandløb, der ikke opfylder kravet om god økologisk kvalitet.

Med det nye administrationsgrundlag udfordrer Slagelse Kommune både spil-devandsbekendtgørelsen og tidsfristen i statens vandplan.

– Vi udfordrer reglerne på området. Men jeg er parat til at tage en sag, hvis det er nødvendigt. Det er vigtigt, at får afklaret om, vi skal pålægge husejere omkostninger til rensning af deres spildevand, når vi ikke kan måle en forurening der, hvor det konkrete hus udleder spildevand, siger borgmester Stén Knuth (V).

Først i det nye år vil Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget tage stilling til, hvordan målingerne af spildevandsudledningen konkret skal foregå. Når resultaterne af målingerne foreligger, bliver der taget fat på den egentlige sagsbehandling af sager om spildevandsrensning i det åbne land.

image001