Volleyklubben Vestsjælland modtog lørdag aften en fornem pris, meddeler klubben i en pressemeddelelse.

I forbindelse med Dansk Volleyball Galla 2015 i Frederiksberghallerne kunne vicepræsident Jørgen Bentzen foran et feststemt publikum afsløre, at årets initiativpris 2015 går til Volleyklubben Vestsjælland.

Årsagen, til at Dansk Volleyball Forbund har valgt netop klubben fra Slagelse Kommune, er at klubben har taget initiativ til at starte et volleyprojekt op for syriske flygtningebørn i alderen fra 6 år og opefter.

Alle børnene går til dag i modtagerklassen på Antvorskov skole, og i samarbejde med DIF get2sport og HEL FRITID i Slagelse Kommune har klubbens frivillige træner Rolf Meegdes været på besøg i modtagerklassen i et forløb på flere uger. Sidenhen har klubben sørget for rejsekort til de mange flygtningebørn, og Rolf har så hentet og bragt børnene til og fra træning i bybusserne, så børnene nu selv ved hvilken bus de skal tage.

Det er ikke kun volleyball, som børnene lærer. Rolf Meegdes udtaler, at ”børnene også lærer at tælle på dansk, og langsomt, men sikkert også lærer hvordan foreningslivet i Danmark er bygget op. ”Det er klart, at vi ikke fra dag 1 begynder at fortælle børnene om, at vi har et forpligtende fællesskab i volleyklubben, og at vores klub bygger på demokratiske værdier. Men det er helt sikkert noget, som vi kommer til at lege ind i børnene – præcis som vi også gør det med danske børn. Lige nu arbejder vi på at lære at tælle på dansk, og det går rigtig” fortæller Rolf Meegdes.

Volleyklubben Vestsjælland havde til dagens festlige begivenhed sendt tre repræsentanter til prisoverrækkelsen, men det var Rolf Meegdes som modtog hyldesten for arbejdet – og helt fortjent udtaler en af repræsentanterne, Flemming Christensen og fortsætter ”Det var meget tydeligt hvordan der spredte sig en stilhed og seriøsitet over de flere hunderede festglade volleyball-personer der var samlet her til aften, da præsentationen af vores projekt blev afsløret på storeskærme. Det afstedkom stående klapsalver fra salen i respekt for det frivillige arbejde – og den forskel som vi gør. Jeg er stolt på klubbens vegne over at vi evner at løfte en sådan opgave, og det lever fuldt og helt op til klubbens visioner om at være en klub for alle.

Rolf_modtager_initiativprisen_morteno