I går gik Lokalt Arbejdsmarkedsråds priser til Plejecenter Lützensvej og Georg Berg A/S.

Lokalt Arbejdsmarkedsrådet (LAR) begrunder valget af Plejecenter Lützenvej med, at det er en meget rummelig og åben arbejdsplads. Formanden for LAR, Helle Jacobsen (V), der overrakte priserne, udtalte blandt andet:
– Det ligger jer på sinde, at det skal give mening at være i et forløb hos jer, og at det skal hænge sammen for alle involverede. I er gode til at få tingene til at gå op i en højere enhed. Og det er kendetegnende for jer, at I er meget åbne over for de muligheder, der er.

Georg Berg A/S er en stor virksomhed i vækst, som har valgt at lægge mange kræfter i at gøre en forskel for dem, der har allermest brug for det, det være sig ledige borgere og dem, som kæmper med andre problemstillinger. Helle Jacobsen uddyber:
– For at støtte op omkring forløbene har I en virksomhedsmentor, afdelingsleder Brian Thomsen, som modtager og følger borgeren. Brian er utrolig imødekommende og engagerer sig i hver enkelt borger. Der er mange bump på vejen, men hele virksomheden har forståelse for folks forskelligheder og fastholder at være åbne og fortsætte med at bakke op uanset udfordringens karakter. Det er præcis det, der skal til!

Hvert år overrækker Lokalt Arbejdsmarkedsråd to virksomhedspriser – en til en offentlig og en til en privat virksomhed. Prisen skal ses som en anerkendelse af de kræfter, som virksomhederne lægger i at være socialt ansvarlige.

Virksomhederne, der har modtaget LAR’s Virksomhedspriser 2015, understøtter den lokale beskæftigelsesindsats med særligt fokus på opkvalificering ved jobrotation, nedbringelse af sygefravær, ansættelse eller uddannelse af unge langt fra arbejdsmarkedet og ansættelse af ledige med anden etnisk baggrund eller handicap.

Ud over et diplom er Virksomhedsprisen i år et smukt glaskunstværk af den lokale glaskunstner Branka Lugonja. Prisen dekorerer nu en væg hos hver af de 2 virksomheder – og illustrerer relationer mellem mennesker.

LAR-2015-1-