slagelse kommuneForeningsfolk blev klædt på til at fortælle historier, skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse. Foreningsfolk fra hele kommunen har været på kursus i kommunikation. Målet er, at de skal blive bedre til at fortælle de gode historier om livet i kommunen.

Hvis det skal lykkes at trække tilflyttere til Slagelse Kommune, så er det borgernes og foreningernes gode historier, der skal være med til at sælge kommunen. Det er baggrunden for, at 25 frivillige fra social-, kultur- og idrætsforeninger samt lokalråd og landsbyråd i Slagelse Kommune har været på kursus for at blive bedre til at kommunikere.

– Vi har mange ildsjæle og aktive borgere, som sætter gang i mange forskellige aktiviteter i foreninger af alle slags. De frivillige løfter en vigtig opgave og deres arbejde er med til, at gøre Slagelse Kommune til et bedre sted at bo. Derfor vil vi gerne give dem nogle redskaber, som de kan bruge til at fortælle om det, de går og laver, siger borger- og udviklingsdirektør Lone Irene Wenzell.

Kurset var målrettet frivillige fra kommunens foreninger og lokalråd, som arbejder med kommunikation og formidling på frivillig basis. På kurset har de frivillige fået redskaber til at arbejde med blandt andet Facebook, billeder og pressemeddelelser. Der har været stor interesse for at deltage, og derfor har det ikke været muligt at have alle interesserede med på kurset i første omgang. En af dem, som var med, var Irene Hedengran fra Havrebjerg Sogneforening. Hun har til daglig ansvaret for foreningens hjemmeside, og hun er især glad for, at hun har lært at tænke i at finde de sjove og anderledes vinkler.

– Der er mange gode ting her i Havrebjerg, som ville være godt at få ud. Men det er ikke kun mig, der skal gøre det. Jeg lærte, at vi skal finde nogle sjove vinkler, når vi skal fortælle en historie. Det vil jeg helt sikkert arbejde videre med, siger hun.

Efterspørgslen efter at deltage i kurset har været så stor, at Slagelse Kommune nu overvejer, om man skal gentage kurset til næste år.