Anders_Udemark_jubler_efter_sejr
VK Vestsjællands forsvarsspecialist (libero) Anders Udemark efter sætsejr. Foto: MortenO.com

Volleyherrer stiler mod toppen
1.division herrer, VK Vestsjælland – Kolding Volley, 3-0 (25-14, 25-22, 25-18)

I efteråret da de to mandskaber stødte sammen for første gang spillede holdene helt tæt kamp, og hvor de lokale volleyherrer hev en kneben 3-2 sejr hjem til VKV, skriver Volleyklubben Vestsjælland i en pressemeddelelse.

I 1. sæt lagde hjemmeholdet bedst ud og bragte sig hurtigt foran med 5-1. Kolding svarede dog igen med det samme, og så var det deres tur til at komme foran med 6-7. Billedet fra den første Kolding-kamp var ved at tegne sig igen, hvor pointene skulle laves i lange stimer. Daniel Gordon fra VK Vestsjælland blev manden som skulle starte stimen… Med en rækker gode server, som var med til at bringe VKV til 15-7, lavede han hele 9 points. Da var sættet reelt afgjort og VKV vandt med 25-14, på blot 7 rotationer.

Fra 2. sæts start bragte VKV sig hurtigt foran med både 6-2 og 12-8, og det så længe ud til, at VK Vestsjælland skulle vinde 2. sæt komfortabelt. Men igen arbejdede Kolding sig ind i kampen, og fik kontakt ved 17-16. Men en god dobbeltudskiftning på kanterne hos VKV gav det afgørende momentum og sættet blev vundet med 25-22.

3. sæt bød på endnu en fremragende start fra VKV til 6-1, hvor Soner Sahin lagde grundlaget med et stærkt servepres. Føringen blev udbygget til 13-5, hvor spilfordeler (hæver) Rolf Meegdes undervejs bød ind med to blokader af Koldings bedste angriber. VKV slækkede en smule på gashåndtaget mod slutningen, dog uden det for alvor skabte tvivl om sættet og kampens udfald. VKV vandt 3. sæt med 25-18 og dermed også 3-0 i sæt.

VK Vestsjællands bedste spiller var Dennis Lam Graversen, som vandt smash og blokader på stribe. Flere af VKVs spillere har udviklet sig flot i denne sæson, men Dennis er uden tvivl den, der har taget det største skridt fremad.

“Jeg er meget glad for holdets indsats i dag, hvor vi igen gør brug af den brede trup. Alle spillere er inde og bidrage på hver deres måde, som er afgørende for dagens sejr. I næste uge venter Amager, som vi har for vane at spille tætte kampe mod. Hvis vi kan tage endnu en sejr der, så ser tabellen efterhånden rigtig godt ud”, fortæller holdets træner Kim Buchwald.

Holdets næste kamp er på udebane mod Amager søndag den 17. januar, hvor herrerne kan tage et afgørende skridt i toppen af rækken.

Volleydamer indkasserede nederlag i Ry!
1.division damer, Ry VK – VK Vestsjælland, 3-1 (24-26, 25-20, 25-20, 25-15)

De lokale volleypiger fra Vestsjælland var langt fra favoritter til kampen, da de med Englunds Busser drog mod Ry. Ry lå nemlig inden kampen på 3. pladsen, og har senest besejret stærke Frederiksberg.
Det første indbyrdes opgør endte med en særdeles spændende 3-2 sejr på 15-13 til VK Vestsjælland.
Holdets anfører og spilfordeler Michelle Steffensen blev skadet til onsdagens træning, og kommer ikke til at blive klar foreløbig. Det var derfor op til unge Sabina Adilovic at varetage opgaver som spilfordeler (hæver) i hele kampen. En opgaver som Sabina klarede meget fint.

Første sæt lagde VKV-pigerne en smule nervøst ud og VKV var bagud både med 9-15 og 17-23, før de lokale piger for alvor vågnede op. Anført af gode server fra Sabina Adilovic og 4 vundne angreb fra Freja Madsen leverede VKV et gevaldigt comeback, og vandt 9 ud af de næste 10 point og dermed sættet med 26-24.

Fra 2. sæts start kom VKV bedre i gang og bragte sig på 9-7. Sættet var helt tæt resten af vejen til 18-19, men så trak Ry desværre afgørende fra til 20-25.

I 3. sæt lagde Chelsea Ingabire særdeles godt ud for VKV, hvor hun lavede serveesser på stribe og bragte VKV til 7-1. Ry åd sig dog ind på føringen, udlignede til 16-16 og vandt igen med 20-25.

4. sæt bliver desværre aldrig rigtig spænende. Dertil var Ry for stærke på dagen, og vandt sikkert sættet med 25-15.

Chelsea Ingabire blev holdets mest scorende angriber med 11 vundne points.
Det var en fattet træner efter kampen. “Jeg er langt hen ad vejen tilfreds med dagens kamp, hvor særligt vores serv og modtagning (4. sæt undtaget) var rigtig stærkt. Samtidig så jeg gode takter i forsvarsspillet, hvor vi skabte gode muligheder for modangreb. Desværre får vi ikke i lange perioder lagt det angrebstryk, som er nødvendigt for at vinde over Ry. Vi ser meget frem til næste kamp mod Esbjerg, hvor vi har noget at revanchere fra vores første opgør”, udtaler træner Kim Buchwald.

Næste kamp er lørdag den 16. januar i Esbjerg. Esbjerg ligger side om side med VK Vestsjælland i 1. division. Det bliver derfor igen en afgørende kamp for placeringen i rækken.