Byrådet sendte i dag svar til Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, der gerne vil inddrage det gamle sygehus i Korsør og bruge det som asylcenter, skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse. Et flertal i byrådet anbefaler, at der ikke placeres asylcenter der.

I forlængelse af den gennemførte naboorientering og borgermødet i Korsør i sidste uge har byrådet i dag sendt svar til ministeriet. Svaret udtrykker forståelse for de nationale udfordringer med store flygtningestrømme, men påpeger samtidigt, at placeringen af asylcentret giver store lokale udfordringer.

”Det er en vanskelig balance, for det er en svær situation. Vi skal behandle vores asylsøgere med respekt og værdighed, men vi skal også sørge for, at vores lokalsamfund kan bære den integrationsopgave, et så stort asylcenter medfører. Jeg synes, at vores svar til ministeriet afspejler de to hensyn,” siger borgmester Stén Knuth (V).

Et flertal i byrådet bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og løsgængerne Tonny Borgstrøm og Michael Gram vurderer, at placeringen i Korsør er uheldig af flere årsager, der samlet set handler om, at Korsør i forvejen er udfordret.

”Vi begynder at se nogle positive takter i Korsør. Huspriserne stiger, der er fornyet tillid til at der kan skabes arbejdspladser, og virkelysten blandt byens borgere er stor. Jeg frygter, at cirka 200 nye borgere bliver en alt for stor mundfuld, og at det lange, seje træk som byens borgere har været igennem bliver sat tilbage, og det vil være rigtig ærgerligt,” siger Stén Knuth.

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har lovhjemmel til at placere asylcentret på sygehuset uanset byrådets holdning, og ministeriet kan derfor selv bestemme, om de vil lytte til kommunens bekymring. I erkendelse af, at ministeriet bestemmer, har byrådsflertallet bedt om, at der fortrinsvis placeres familier i centret, og at staten afholder alle udgifter i forbindelse med centret, tillige med at kommunen gerne ser, at der bliver tale om en forsøgsperiode på højest to år.