3. februar 2016 - Atlas V¾gtl¿ftning, Slagelse - Kris Suckow Breum ©ÊLars R¿nb¿g

Unge, der skal i gang med en ungdomsuddannelse, og som har talent inden for idræt, får snart en unik mulighed for at kombinere det boglige og det sportslige. Slagelse Talent og Elite gør det muligt at tage en uddannelse, samtidig med at man dyrker sport på højt niveau. Ansøgningsfristen til en ungdomsuddannelse er 1. marts.

Unge fra Slagelse Kommune eller omkringliggende kommuner kan nu søge om at blive optaget på en af de fire uddannelsesretninger, som udbydes af Slagelse Gymnasium, Slagelse Tekniske Gymnasium og Slagelse Handels-gymnasium. Man kan vælge mellem HTX, HHX og to forskellige STX-linjer.

Det særlige ved de fire linjer er, at undervisningen er tilrettelagt, så det for eksempel er muligt at passe en intensiv morgentræning to gange om ugen. Samtidig er der skræddersyede undervisningsforløb om diæt, kost, mentaltræning, life skills og meget mere. Alt hvad man har brug for på sin vej mod en karriere som idrætsudøver på højeste plan. Da Slagelse Kommune har et varieret idrætsliv og yngler talenter inden for mange idrætter, kan alle søge.

”Det er ingen hemmelighed, at vi satser på at udvikle idrætstalenter i Slagelse Kommune. Det er derfor vi har oprettet eliteidrætsklassen på Nymarkskolen. Det er derfor vi er i gang med at bygge et sportscollege. Og nu giver vi et unikt tilbud til unge atleter, som skal i gang med en ungdomsuddannelse. Jeg er utrolig glad for, at det her samarbejde er kommet op at stå”, siger Troels Christensen (I), formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

En af samarbejdsparterne er Slagelse Gymnasium og HF, hvor rektor Iver Grunnet glæder sig til at komme i gang: ”På ungdomsuddannelserne har vi allerede nu Team Danmark-elever, men vi vil gerne være endnu bedre til at huse de studerende, der kræver en specifik planlægning”, fortæller han.

I Team Danmark er der også begejstring for den nye satsning: ”Vi har med stor interesse fulgt Slagelse Kommunes målrettede talent- og elitearbejde. Vi ser mange spændende og nytænkende elementer, der fint bygger videre på de gode talentmiljøer, som findes i området, og vi glæder os til den kommende dialog om et tættere samarbejde”, siger Team Danmarks direktør Lone Hansen.

Det nye sportscollege bliver den faste base
Det nye sportscollege med 73 topmoderne ungdomsboliger, som efter planen skal være klar til åbning i august, bliver omdrejningspunkt for de mange målrettede aktiviteter. Her får den kommende collegekoordinator sin faste base. Stillingen som collegekoordinator er i øjeblikket slået op.

”Jeg er stolt over, at vi har udviklet et koncept, som på alle punkter kan matche de etablerede tilbud til talenter i eksempelvis Esbjerg og Odense. Nu glæder vi os til at de unge talenter snakker mulighederne igennem med deres forældre og søger ind på de nye uddannelser inden 1. marts”, siger Troels Christensen.

Fire uddannelsesretninger at vælge imellem – sådan søger du
• STX: Studieretning Sa A, Mat B, Idr B
• STX: Studieretning Mat A, Fys B, Idr B
• HTX: Kroppens videnskab i praksis. Mat A, Bi B, Idr C (B som valgfag)
• HHX: Marketing. Afsætning A, Virksomhedsøkonomi A, Psykologi B

www.slagelsetalentogelite.com kan du læse alt om hvordan du søger. Eller find os på facebook!

download (15)Lokale designstuderende laver logo

Talenterne blomstrer ikke kun inden for idrætsverdenen. Slagelse Talent og Idræts nye logo er skabt af studerende fra EASJ i Slagelse. Designopgaven er en del af deres eksamen på skolens multimedielinje.

De studerende blev bedt om at komme med forskellige bud på et logo, der signalerede talent og succes. Forslagene blev præsenteret af et panel, der blandt andet bestod af byrådspolitikerne Lis Tribler (A) og Troels Christensen (I) samt Arne Juhl fra Slagelse Boligselskab.

”Det har været rigtigt spændende at møde de unge multimediestuderende på EASJ og se deres tolkninger af Slagelse Talent og Elite. Det logo, der danner base for det endelige, fremstod som en klar kandidat. Og den gruppe, som har arbejdet videre med det, har i samarbejde med den professionelle grafiker virkelig formået at løfte opgaven til en guldmedalje. Jeg er stolt af og glad for at kunne præsentere det for Danmark”, siger Troels Christensen, formand Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

I en efterfølgende praktik, har en anden gruppe bestående af Philip, Eric, Samuél og Jeff fået til at opgave at arbejde videre med logoet. Ud fra de fire studerendes tanker og skitser er logoet blevet færdigdesignet i samarbejde med grafisk designer Trine Dvinge fra Korsør-firmaet DKpunchline.

”At være en del af det team, som skulle arbejde videre med logoets idé, har været en spændende proces, hvor de studerendes virkelyst har smittet af på en ’gammel’ designer som mig”, fortæller Trine Dvinge fra DKpunchline.

Symboliserer succes
Logoet forestiller to personer, der giver ’high five’. Den ene er talentet, og den anden er fundamentet, som får talentet til at lykkes. Figuren er opbygget af organiske former, der danner en samlet helhed. Udtrykket er dynamisk og understreger succes.

”Logoet viser et sammenspil mellem udøver og træner, hvor farverne har reference til OL. Samtidig har det referencer til både vikinger og broen”, forklarer Eric fra EASJ, der sammen med sine tre medstuderende har haft midlertidigt projektkontor i det gamle posthus i Slagelse.