Ole_Malling_strandeng.465x160Naturstyrelsen har registreret 575 nye søer, enge og anden natur som såkaldt beskyttet natur. Det har betydning for, hvad lodsejerne må foretage sig på arealet.

575 naturområder er blevet tilføjet listen over beskyttet natur, efter Naturstyrelsen har gennemgået en stor del af naturområderne i Slagelse Kommune. Det betyder, at ejerne af de søer, enge og anden natur, som er blevet registreret, skal være opmærksomme på, at de ikke må ændre på området uden af have fået dispensation fra kommunen.

– Det er vigtigt, at landmændene er opmærksomme på det, fordi det kan have betydning for, hvordan de driver deres landbrug. Det er derfor, vi sender breve ud til alle de berørte lodsejere, så de bliver informeret direkte om, at der er beskyttet natur på deres grund, siger Villum Christensen(I), formand Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Naturområderne er registreret på baggrund af Naturbeskyttelsesloven. Loven skal sikre en varieret natur, hvor der er plads til både dyr og planter. Hvis et areal bliver registreret som beskyttet, betyder det, at lodsejeren eksempelsvis ikke må dræne, omlægge eller tilplante arealet. Der må heller ikke bruges sprøjtemidler og gødning, hvis det ikke tidligere er anvendt på arealet.

– Det er vigtig, at vi undgår misforståelser. Det kan godt være lidt indviklet at finde ud af, hvad man må og ikke må på sin grund, når den bliver omfattet reglerne om beskyttet natur. Derfor er man meget velkommen til at kontakte kommunens medarbejdere, hvis man har spørgsmål, siger Knud Vincents(V), næstformand i Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

På hjemmesiden arealinformation.dk man se et vejledende kort over de beskyttede naturområder. Læs mere om, hvilke regler der gælder for registrerede områder på Slagelse.dk/beskyttedenaturtyper.