En ny støjvold langs Vestmotorvejen vil forbedre støjforholdene i Amerikakvarteret markant. Slagelse Kommune og Vejdirektoratet samarbejder om projektet.

voldVejdirektoratet og Slagelse Kommune starter nu arbejdet med at bygge den nye støjvold mellem Vestmotorvejen og Amerikakvarteret. Det bety-der, at beboerne i boligområdet kan se frem til betydelig mindre støjen fra Vestmotorvejen, når støjvolden står færdig på den anden side af sommer-ferien.

– Det er rigtig godt nyt for beboerne i de to kvarterer. Det er generende, at bo så tæt på en motorvej, men den nye støjvold vil gøre en virkelig stor forskel for beboerne derude, selvom larmen ikke forsvinder helt, siger Vil-lum Christensen (I), formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Støjvolden er finansieret af Slagelse Kommune og Vejdirektoratet i fælles-skab. Der er i virkeligheden tale om to støjvolde. En stor vold, som bliver bygget langs med motorvejen, og en mindre, som kommer til at ligge ”på hjørnet” ud mod afkørslen. De etableres i Atlantskoven, og det betyder, at en del af den fredede skov skal fældes. Naturstyrelsen har givet dispensa-tion til at fælde skoven mod, at Slagelse Kommune til gengæld planter ny skov et andet sted. Selve anlægsarbejdet har Vejdirektoratet ansvaret for, og i praksis bliver støjvolden bygget med overskudsjord fra Omfartsvejen, som kommer til at danne en vold ud mod motorvejen.

– Det kan ikke undgås, at det kommer til at støje og støve, mens arbejdet står på. Men støjvolden er en fordel for både kommunens beboere og Vejdirektoratet. Vi får en støjvold, som kan gøre det mere attraktivt at bosætte sig i området, mens Vejdirektoratet slipper for at skaffe jorden af vejen, siger Henrik Brodersen(O), formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget.

Fældningen af skoven er allerede startet, mens anlægsarbejdet starter til maj og forventes afsluttet til september. Derefter bliver volden tilplantet i løbet af efteråret. Det er ikke afgjort, hvor der skal plantes ny skov som kompensation for de træer, der bliver fældet i Atlantskoven.

Læs mere om projektet på Vejdirektoratet.dk/voldvedomfartsvejen