Det er en god gammel kending af både Slagelse og Sørby Marked, der i år får æren af at lukke årets marked. På Friluftscenen søndag den 5. juni kl. 15.30 står nemlig ingen ringere end Johnny Logan.

Johnny Logan
Johnny Logan

Den australske/irske sanger og komponist er fortsat en populær herre i Danmark, hvor han stadig trækker fulde huse – blandt andet ved hans julekoncert i Slagelse Musikhus, hvor billetterne bliver revet væk år efter år.

På Sørby Marked indtager Johnny Logan Friluftscenen, hvor der som altid er gratis adgang til koncerten.

Er en levende legende
Sean Patrick Michael Sherrard Johnny Logan er født i 1954 i Melbourne i Australien.

Som tre-årig flyttede han sammen med resten af familien til Irland, hvor han som bare 12-årig turnerede med sin far – tenoren Patrick O’Hagan.

Som 13-årig havde Johnny Logan lært at spille guitar og begyndte at komponere sin egne sange. Derfra er karrieren gået slag i slag med mere end seks millioner solgte albums på verdensplan.

– Der er vel reelt tale om en levende legende, som besøger Sørby Marked, når Johnny Logan kigger forbi, konstaterer Martin W. Hansen, der er formand for underholdningsudvalget.

Specielt i Grand Prix-kredse har søndagens markeds-hovednavn en stor stjerne. Johnny Logan stadig er den eneste artist, som har vundet flere sejre ved Eurovision Song Contest.

I 1980 og 1987 vandt han med henholdsvis ”What’s Another Year” og ”Hold Me Now”, mens han i 1992 som komponist stod bag vindersangen ”Why Me?”, der blev sunget af Linda Martin.

Når Johnny Logan søndag den 5. juni gæster Sørby Marked, har han sit band ”Friends” med sig, der ledes af Rasmus Hedeboe.

– Publikum kan med sikkerhed nyde både nye og ældre sange, hvor den irske inspiration ikke fornægter sig, men vi kan også godt love, at de gamle klassikere er på playlisten, lover René Sørensen, der er formand for SIF-Venner, som står bag Sørby Marked.

Leo Adolph
Leo Adolph

John Mogensen og Volbeat-kopier
Ud over Johnny Logan har Sørby Marked også offentliggjort et andet velkendt ansigt.
Det er Leo Weisleder Adolph, der i mange år stod på scenen i Danseteltet sammen med resten af Karl Hermans Trio.

– Denne gang er Leo Weisleder Adolph dog tilbage på markedet som solist, hvor han spiller i London Pub lørdag aften, men materialet udspringer stadig af John Mogensens velkendte sangskat, fortæller Martin W. Hansen fra underholdningsudvalget.

På det foreløbige program er også ”Dødspoppatruljen”, ”The Late Shov” og ”Guitar Rebels”. Sidstnævnte har lokale rødder i blandt andet Sorø og nyder stor anerkendelse for deres spektakulære show med covernumre af de danske rockgiganter ”Volbeat”.

Sørby Marked afholdes i år fra fredag den 3. juni til og med søndag den 5. juni, men tyvstartes traditionen tro allerede torsdag den 2. juni med et stort reklamebanko i Sørbyhallen. Program og andre nyheder offentliggøres løbende på sorbymarked.dk og facebook.com/sorbymarked.