University College Sjælland ønsker at styrke udviklingen i Region Sjælland. Derfor har UCSJ’s bestyrelse besluttet at udvikle udbuddet af uddannelser, så UCSJ’s ambition om fremragende uddannelser og en styrket rolle som regional udviklingspartner sikres. Beslutningen indebærer en række ændringer, som realiseres gradvist over de kommende fire til seks år. Den nye udbudsstruktur betyder, at UCSJ placerer sine uddannelser i regionale knudepunkter, som giver den bedst mulige uddannelsesdækning i regionen.

Der etableres en ny campus i Slagelse, hvor der fortsat udbydes uddannelser til pædagog og sygeplejerske, og hvor der vil blive etableret et nyt udbud af socialrådgiveruddannelsen. Ernærings- og sundhedsuddannelsen flytter fra Sorø til Slagelse, så de studerende her kommer til at nyde godt af det faglige og sociale samspil med alle de andre studerende på Slagelse campus.

– Bestyrelsens formål med den nye udbudsstruktur er at målrette UCSJ’s aktiviteter til den regionale udvikling, bidrage til at løfte regionens uddannelsesniveau og at sikre forsyningen af arbejdskraft, siger Hans Stige, formand for UCSJ’s bestyrelse.

Bestyrelsen har dermed besluttet at regeringens besparelser på i alt otte pct. ikke betyder færre campusser end UCSJ har i dag. I stedet skal økonomien sikres gennem et øget antal studerende til UCSJ’s grunduddannelser og en vækst i efter- og videreuddannelsesaktiviteterne.

Den nye udbudsstruktur betyder, at UCSJ placerer sine uddannelser i regionale knudepunkter, som giver den bedst mulige uddannelsesdækning i regionen.

ucsj