En ny rapport påpeger, at det specialiserede børn- og ungeområde lider under store sagsmængder og en ikke optimal arbejdstilrettelæggelse. Det medfører nu en anbefaling om, at børne- og familieområdet tilføres resurser og styrker det forebyggende arbejde, oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Rapporten som Slagelse Kommune har bedt revisionsfirmaet BDO om at udarbejde påpeger, at et stort antal sager per medarbejder og en uhensigtsmæssig arbejdstilrettelæggelse i kommunen udfordrer arbejdet med sårbare børn.

– Vi tager rapportens konklusioner meget alvorligt. Vi bad dem udarbejde rapporten netop med henblik på at sørge for, at vi giver så optimal og omkostningseffektiv indsats og forebyggelse som muligt, så vi går hurtigst muligt i gang med at omsætte anbefalingerne til handling, siger Berit Vilsbøll, Centerchef for Børn og Familie.

Centret lægger op til at få tilført yderligere resurser til området, og at der kommer en drøftelse af børne- og familieområdet til de kommende budgetforhandlinger, for at imødegå de udfordringer, som rapporten påpeger.

Antallet af børnesager per medarbejder er afgørende for kvaliteten af sagsbehandlingen. Men det er også nødvendigt at se på, hvordan arbejdet tilrettelægges, så der kan sættes tidligt ind.

Sten Knuth
Stén Knuth

– Vi skal ind så tidligt som muligt, for det er ulykkeligt for børnene, hvis der går for lang tid, før vi fanger problemerne. I byrådet er vi enige om, at den tidlige forebyggende indsats er afgørende, og derfor vil jeg appellere til byrådets partier om, at vi står sammen om hurtigt at skabe bedre rammer, og styrker den forebyggende indsats, siger borgmester Stén Knuth (V).

– Styringen af dette område har været en udfordring i årevis. Jeg anerkender, at det er et svært område, men jeg læser ud af rapporten, at det også handler om ledelse. Derfor har jeg bedt direktionen om at give mig anbefalinger på, hvordan ledelsen af området kan styrkes, så vi kan sætte en retning, der peger fremad, for vi skal blive bedre, tilføjer Stén Knuth.

Rapporten præsenteres for Uddannelsesudvalget på deres møde den 2. maj, og skal efterfølgende i Økonomiudvalget. Center for Børn og Familie har taget kontakt til Dansk Socialrådgiverforening og HK for i en tæt dialog at samarbejde omkring den nødvendige forandring.