Uge 19 er sundhedsuge, og det betyder at Slagelse Kommune inviterer til en lang række aktiviteter på byens apoteker, biblioteker og aktivitetscentre. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

I uge 19, 9.-14. maj, sætter Slagelse Kommune fokus på sundhed, og der vil ugen igennem være en bred palet af aktiviteter, som er specielt målrettet ældre og kronikere. I løbet af ugen kan man, blandt andet, gå på opdagelse i den nyeste velfærdsteknologi, se inspirerede foredrag om metal sundhed samt få råd til at leve sundt på nye og inspirerende måder.

?????????????????????????????????????

Få gratis helbredstjek og medicinsamtale på apotekerne
Et af de faste indslag i sundhedsugerne i Slagelse Kommune er helbredstjekket på apotekerne. Her kan man få målt blodtryk og fedtprocent samt få en kort faglig snak med kommunens sundhedspersonale.

Som et nyt tiltag i dette års sundhedsuge, tilbyder apotekerne også en gratis introduktion til medicinsamtale. Medicinsamtalen består af 2 samtaler med en farmaceut, og har til formål at sikre, at patientens får en bedre accept, viden og forståelse af den medicin, som han/hun tager. Medicinsamtalen er normalt kun gratis det første halve år efter påbegyndt behandling, men i sundhedsugen tilbydes tjenesten gratis til alle kronikere.

Bliv aktiv – fysisk og socialt
Vigtigheden af at være aktiv, både fysisk og socialt, er et gennemgående tema i Sundhedsugen. Og torsdag d. 12.maj kan man blive klogere på dette sammenspil, når seniorforsker ved Statens Institut for Folkesundhed, Vibeke Koushede, fortæller om metal sundhed ud fra læresætningen: Gør noget aktivt – Gør noget sammen – Gør noget meningsfuldt.

Også på Slagelse Kommunes 5 aktivitetscentrene er der et tætpakket program med sociale og fysiske aktiviteter. Her kan man, eksempelvis, prøve en på tur på el-cykel eller komme ud på en af de mange planlagte gåture rundt i det smukke vestsjællandske landskab.

Sundhedsugen er koordinereret af Folkesundhed, Center for Sundhed og Omsorg, Slagelse Kommune, og hele programmet for ugen kan ses på:

https://www.slagelse.dk/media/9307270/Sundhedsuge-fuldt-program-til-slagelsedk-A4.pdf