I dag er der rejsegilde for 25 nye boliger til voksne med autisme på Rosenkildevej i Slagelse. Dermed er ambitionen om at udvide Slagelse Kommunes botilbud til mennesker med autisme rykket et stort skridt nærmere. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

boliger– Indtil nu har vi ud fra tegninger og skitser måttet tænke os til de færdige boliger. Nu kan vi faktisk begynde at fornemme de færdige boliger og fællesarealerne. Vi kan også fornemme boligerne samspil med hinanden og omgivelserne her på Rosenkildevej, siger formand for handicap- og psykiatriudvalget Anders Koefoed (V)

Boligerne er tegnet af arkitektfirmaet Mangor og Nagel A/S og den lokale hovedentreprenør Georg Berg har hovedentreprisen på byggeriet. Samtidig har en brugergruppe bestående af pårørende og fagpersoner sikret, at beboernes ønsker til boligerne er blevet inddraget i byggeriet fra starten af.

– Vi har således også udfordret både arkitekter og entreprenør med mange krav og ønsker, men forhåbentligt har det også beriget dem med et indblik i den specialviden om voksne med autisme, som Slagelse Kommune og Autismecenter Vestsjælland har. Resultatet er således udtryk for et stykke koncentreret samarbejde på tværs af fagligheder og specialviden, siger Anders Koefod.

Forventningen er, at de nye boliger er færdige i slutningen af 2016, og at beboerne kan flytte ind i starten af 2017.