17,3 millioner kroner og en blåstempling fra EU, det er, hvad projektet EnergiPark Korsør netop har modtaget. Pengene skal gå til udvikling af et brintbusprojekt, men giver også kunder til den nye EnergiPark i Korsør, der nu for alvor tager fart. Brintbusprojektet er det eneste af sin art i Norden, der har fået støtte, og det er et stort skridt i den rigtige retning for grøn omstilling for tung trafik i regionen og i resten af Danmark.

“Vi kan næsten ikke få armene ned, for det er stort. Det betyder, at EU har godkendt vores projekt, der er udviklet sammen med davidSlagelse kommune og SK Forsyning A/S, i forlængelse af investeringerne i brinttankstation og brintbiler til Sund & Bælt, Slagelse Kommune samt SK Forsyning A/S. Nu kan vi få nationale og internationale investorer på banen, og det skaber lokale arbejdspladser og vækst i både by, kommune og region” siger David Drachmann-Sunne, direktør for energiprojekt virksomheden EUE ApS, der har stået for ansøgningen.
Formanden for Erhvervs-, Plan og Miljøudvalget i Slagelse kommune, Villum Christensen (LA), der har bakket op om projektet, er også begejstret.

“Der har været mange og lange forhandlinger og diskussioner, men nu er vi nået et stort skridt videre, både i forhold til grøn omstilling, men også når det gælder arbejdspladser i kommunen. Dette projekt er så unikt, at det kan skabe international opmærksomhed, også når det gælder f.eks. uddannelse, så nu skal vi have sat fart på resten af projektet” siger Villum Christensen.
Lokalt har det rigtigt stor betydning, for Korsør har haft hårde tider, når det gælder vækst og nye arbejdspladser. Men udviklingen er ved at vende, og energiprojektet giver den udvikling et ordentlig skub i den rigtige retning.

“I dag er en fantastisk dag for Korsør og Slagelse kommune, for nu ser vi resultatet af mange menneskers arbejde. Vi er glade for brintbusprojektet, der skaber nye arbejdspladser, og samtidig er EnergiPark Korsør projektet også godt for turismen, for det er et enestående projekt, der vil få mange gæster forbi Storebæltsbyen” siger Korsør Erhvervsforenings formand, Søren Pihl.

brint-tankstation-korsoer

 

Del på sociale medier