På fredag fyldes Slagelses gader og stræder til åres Kulturnat ”Sct. Michaels Nat”. Hele dagen og natten står i festlighedernes og ikke mindst Sct Michaels tegn. Skulpturen Sct. Michael og dragen, som står foran Sct Mikkels kirke, har gennemgået en større renovering, og skulpturen i de nye fine klæder skal naturligvis indvies På Sct. Michaels nat kl. 17.15.

Tiden havde sat sine tydelige spor på skulpturen Sct. Michael og dragen, som blev opført i 1933 af billedhuggeren Willie Wulff (Paul Vilhelm Wulff). Derfor har Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget bevilget 800.000 kr. til renovering af den aldrende skulptur, så vandet igen kan springe og cirkulere bedst muligt uden vandspild.
Gennemgribende renovering

Den prægtige skulptur er næsten ikke til at kende. Skulpturen er nemlig blevet afrenset for kalk og ir og derefter overflade- og voksbehandlet. Så i stedet for den velkendte grønne skulptur, så står Michael nu høj, mørk og blank og klar til igen at bekæmpe dragen. Kobberpladerne omkring bassinet er også blevet afrenset, og skulpturen har fået nyt forstærket fundament.

Skulle tørsten melde sig, så er der igen blevet mulighed for at få sig en tår ved springvandet. Tidligere løb drikkevandet fra fisken på forsiden af skulpturen konstant, men de seneste år har der været lukket for vandet for at undgå et stort vandspild. Men nu er der sat automatik på drikkevandet, der kan tændes via en trykknap på skiltet foran skulpturen.
Investere i fortiden til glæde for fremtiden

– Skulpturen er et flot vartegn foran Sct. Mikkels kirke, men tiden havde sat sine tydelige spor, så det var på tide, at skulpturen fik en kærlig hånd, så den også kan pryde gadebilledet i mange år frem. Gennem de senere år er der kommet mange nye skulpturer til i byerne, men det er også vigtigt, at vi investerer i de skulpturer, vi allerede har frem for at købe nyt. Jeg håber, at mange vil kigge forbi på fredag kl. 17.15, når vi indvier den nyrenoverede skulptur, siger formand for Kultur-, Fritids-, og Turismeudvalget Troels Christensen.

Del på sociale medier