Viktor Hald Thorup er bare 21 år gammel, men allerede nu er han Danmarks bedste skøjteløber og en af de allerbedste i verden. Det lokale talent er på vej mod store præstationer til både VM og OL. Til dagligt holder han dog til i Slagelse. 

Billede3

Slagelse har ingen traditioner for skøjteløb og alligevel er den 21-årige Viktor Hald Thorup nu blandt verdens 10 bedste skøjteløbere. Ifølge Viktor Hald Thorup selv, behøver han ikke flytte sin daglige træning, som finder sted i Slagelse og omegn for at fortsætte sin fremgang.

”En god hjemmebane og lokal opbakning er et ”must”, hvis man vil nå langt indenfor elitesport, men det kræver ikke nødvendigvis de idrætsspecifikke og traditionelle omgivelser, mine konkurrenter træner i.”

Selvom Skøjtetalentet ikke har mulighed for at træne på isen til dagligt, så fejler hans træningsfaciliteter ikke noget.

”Til daglig træner jeg i Fabrikken – Center for Sundhed, hvor jeg samtidig får fysioterapi og massage, derudover benytter jeg mig af Slagelse Rulleskøjtestadion, som lever op til de internationale standarder.”

Billede2

 

Selvom der er langt til den nærmeste skøjteklub, har Viktor haft skøjter på fødderne, siden han var otte. Dengang var det ikke is, han havde under sig, men asfalt. Viktor startede i den lokale rulleskøjteklub Slagelse Inline Klub tilbage i 2002. Det viste sig hurtigt, at han havde et stort potentiale på skøjterne, hvilket blev bekræftet da han vandt en bronzemedalje ved junior EM i 2009. Dette vækkede for alvor Viktors motivation, og han flyttede til Frankrig kort efter sin afgangseksamen for at træne med den tidligere verdensmester Pascal Briand.

I 2012 blev Viktor tilbudt at deltage i en træningssamling med isskøjtelandsholdet i Berlin. ”Jeg havde ikke høje forventninger, men jeg vidste, at det var alfa omega at være fysisk stærk, og det har altid været min stærke side på rulleskøjterne.” – siger Viktor om hans tanker inden hans første tur på isskøjter.

Det skulle hurtigt vise sig, at Viktor have et kæmpe talent på isen, og han var kun 0,4 sekund fra podiet til Junior World Cup finalen et halvt år senere.

Siden da har Viktor rykket sig markant, og i dag kæmper han ikke om at kvalificere sig til legene, men om at skrive sig ind i historiebøgerne ved at lave historiens bedste individuelle danske OL resultat.

Selvom OL i 2018 er det helt store mål, har Thorup også de kommende Verdensmesterskaber i tankerne. De finder allerede sted i februar måned, og skal afholdes i Korea. Selvom der er et stykke tid til, er forberedelserne allerede godt i gang.

Med 7 årlige World Cups på 3 forskellige kontinenter og over 150 rejsedage, kommer nogle store udgifter, som ikke kan dækkes af en SU. Heldigvis for stortalentet har nogle lokale firmaer fået øje på potentialet og takket være støtte fra blandt andet Slagelse kommune, Fabrikken-Center for Sundhed, Altan.dk, Sportigan og tøjfirmaet XT3 er han godt på vej. Viktor mangler dog stadig støtte, og du kan støtte Viktor Thorup ved at købe plakaten hos Fabrikken- center for sundhed eller på atletens egen hjemmeside.  

Billede4

 

 

 

 

 

 

 

Vil du vide mere om Viktor? Så se videoen neden for. 

Del på sociale medier