Til næste sommer forventes Solens Plads at stå færdig, efter projektet har fået grønt lys af Landdistrikts- Teknik- og Miljøudvalget.

Nu er Solens Plads i Korsør for alvor på vej. Landdistrikts-, Teknik- og Miljøudvalget godkendte arkitekternes projektforslag, og dermed er vejen banet for en helt ny plads på det tidligere City-Parkeringen ved Havnegade.

– Vi glæder os virkelig til, at projektet står færdigt til næste sommer. Det vil gøre Korsør bymidte meget mere interessant, så vi forhåbentlig kan få flere til at kigge forbi vores butikker, siger Jørn-Ole Didriksen (V), medlem af Landdistrikts-, Teknik- og Miljøudvalget, og formand for Korsør Bymidtegruppe, der sammen med en borgergruppe har været med til at udvikle projektet.

– Det er lykkedes at få designet en plads, der bygger på mange af de forslag, vi fik ind sidste år samtidig med, at vi holder fast i, at man skal kunne se, vi er i hjertet af en aktiv havneby, siger Jørn-Ole Didriksen.

Den nye plads kommer til at udgøre omkring 4.000 m2 i midten af den nuværende parkeringsplads. I den vestlige ende mod restaurant Madam Bagger bliver der gjort plads til både en fast og en mobil scene, en ’redningskrans’ kommer til udgøre en pannabane (en lille boldbane), og ramper og ’rails’ gør pladsen sjov for rulleskøjter og skateboards. Om vinteren kan en del af pladsen også bruges som skøjtebane.  projektforslag_collage_20160906_credit_bymunch

Ved den lille markedsplads lige over for Føtex får stadeholderne bedre betingelser. Pladsen bliver gjort en smule større og samtidig undersøges mulighederne for at etablere et fleksibelt tag over en stor del af pladsen, så det er muligt at handle i tørvejr. Pladsen vil også kunne bruges til mindre arrangementer, hvor publikum kan stå i tørvejr. Mod Havnegade bliver der plads et vandkunstværk udformet som en kompasrose. Selv om udvalget nu har givet projektet grønt lys, kan der stadig ske ske mindre justeringer i projektet.

– Det er dejligt, at vi snart kan se resultatet af et par års forberedelser med den nye plads. Det er et meget anderledes projekt end byforskønnelsen af Algade i Skælskør, og det viser, at vi prøver at lave noget unikt, der tager afsæt i de helt lokale behov, siger formand, Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget Henrik Brodersen (O).

– Borgerne har virkelig haft mulighed for at få indflydelse på projektet her. De har løftet det op på et andet niveau, end politikere og teknikere alene havde kunnet. Det er et skoleeksempel på, hvad der sker, når borgere og kommune arbejder sammen om et projekt, siger Henrik Brodersen. til farvelægning

Bymidtegruppen har ønsket, at borgerne får mulighed for at stille spørgsmål til projektet, og interesserede kan frem til den 23. september kontakte byplanarkitekt, Ole Lund Sørensen på mail olels@slagelse.dk, med spørgsmål eller kommentarer til projektet. Herefter vil de eksterne rådgivere, byMunch og det lokale ingeniørfirma Fjerring A/S, gennemføre detailprojekteringen. Selve ombygningen forventes at ske i perioden fra januar til juni i 2017.

Del på sociale medier