Fredag den 30. september står ikke kun i kulturnattens, men også i sportens tegn. Kl. 14.00 indvies det nye sportscollege, hvor der bliver skabt et helt særligt miljø med mulighed for koncentration og fordybelse for sportsudøvere og studerende. Kl. 14.30 underskriver Slagelse Kommune desuden aftalen om at blive Team Danmark Elitekommune. 

aftenstemning_sportscollege

Mange foreninger rummer talenter, som bl.a. gennem indsatsen ”Slagelse Talent og Elite” får helt særlige muligheder for at prioritere deres sport sammen med deres studie. Som et led i arbejdet med at støtte unge talenter åbner det nye sportscollege den 30. september.
En fokuseret hverdag med et stærkt fællesskab

Som studerende på ”Slagelse Talent og Eliteordningen” får man mulighed for at bo i ungdomsboliger tæt på sit studie og sin idræt. På sportscollege vil der både være mulighed for at bruge træningscenteret i underetagen, og der vil blive tilknyttet madordning.

– Målet med sportscollege er bl.a.  at give de studerende mulighed for at være sammen med andre sportsudøvere og studerende, som ønsker en fokuseret hverdag med et stærkt fællesskab. Sportscollege skal være rammen om et fællesskab, hvor der er fokus på de samme mål og værdier, og som noget helt unikt har vi fået både alkohol- og rygeforbud på hele matriklen for at støtte op om et fælles miljø hvor alle er fokuserede på at nå deres mål inden for uddannelse og sport, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen.

Slagelse bliver Team Danmark Elitekommune

Som en del af talent- og elitearbejdet skriver Slagelse Kommune på fredag også kontakt med Team Danmark – selvom Team Danmark egentlig ikke var på udkig efter flere kommuner i samarbejdet om elitekommuner.

– Slagelse Kommune tænker innovativt og er gode til at se muligheder. Et godt eksempel er tankerne om fælles undervisning i dansk på tværs af de tre ungdomsuddannelser. Netop sammenhæng mellem uddannelse og den daglige træning er en hjørnesten i Team Danmarks eliteidrætsmodel. Derfor er jeg glad for, at Slagelse Kommune bliver den 22. Team Danmark Elitekommune. Skal Danmark forsat have succes i eliteidræt, skal vi løfte i fællesskab, og derfor er jeg rigtig glad for Slagelse kommune gerne vil være med til at løfte udviklingen af talentmiljøet med fokus på gode præstationer og arbejde med høj kvalitet, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

– Vi er naturligvis meget glade og stolte over, at vi bliver en del af Team Danmark elitekommesamarbejdet. Det skyldes i høj grad vores tætte samarbejde med både foreningslivet og uddannelsesinstitutionerne og ikke mindst den stærke foreningskultur, som udgør hele kernen af vores indsats. Foreningssamarbejdet og –indsatserne er grunden til, at vi er nået dertil, hvor vi er i dag. Vi er stolte over vores foreningsliv og samarbejdet og nu især også over, at Team Danmark tror på og kan se, at vi har et unik setup, som er værd at arbejde videre med, siger borgmester Stén Knuth.

Program for dagen
Sportscollege på Parkvej 37 indvies 30. september kl 14-16

Kl. 14.00 ”En sommernat i Slagelse” spilles af MGK-elever fra Slagelse Musikskole
Velkomst og taler ved bl.a. borgmester Stén Knuth
Snoren til sportscollege klippes af bl.a. Slagelse Talent og Elites ambassadører Abdi Hakin Ulad og Niklas Larsen, og sportscollege er officielt indviet.
14.30 Underskrift af Team Danmark Elitekommuneaftale ved Team Danmarks direktør Lone Hansen

14.50-15.45 Aktiviteter, Rundvisninger, sportsaktiviteter og udstilling ved Lars Rønbøg – årets sportsfotograf 2016
15.45-16.00 Optræden ved InnerLight Dance Company.

Fakta om sportscollege

Sportscollege er bygget i samarbejde med Slagelse Boligselskab og består af 73 boliger til unge under uddannelse. Alle boliger er udlejet heraf syv til sportsudøvere. Målet er, at der løbende skal udvides med syv udøvere om året, så der om tre år er ca. 20 sportsudøvere boende på sportscollege.

Fakta om Team Danmark elitekommune
Team Danmark samarbejder med 21 Elitekommuner i hele landet for at udvikle talentmiljøer på internationalt niveau. Hver kommune har fokus på at udvikle og understøtte lokale talentmiljøer, så de unge talenter kan udvikle sig til at kunne begå sig på højeste internationale niveau. De seks prioriterede idrætter i Slagelse Kommune er fodbold, svømning, badminton, golf, cykling og volley. De prioriterede idrætter er vurderet ud fra syv parametre herunder resultater, samarbejder og forbundene. I aftalen med Slagelse Kommune er skoleindsatser på idræts- og bevægelsesområdet også et af Team Danmarks fokuspunkter. Aftalen om samarbejdet omkring elitekommune er 4-årig.

 

Del på sociale medier