Vævernes Hus åbner med en smuk udstilling og foredrag

Torsdag d. 17. november indvier næstformand for Region Sjælland, Peter Jakobsen, en ny kulturturismevirksomhed, Vævernes Hus, der har til huse på Kattrup Gods midt i Naturpark Åmosen. Dagen afrundes med en Kulturaften i Shakespeares tegn. Tommy Kenter er hovednummeret og fortæller om opsætningen af King Lear. ”Vi glæder os meget til dagen hvor de sidste halvandet års arbejde kulminere” fortælle de to projektkoordinatorer bag Vævernes Hus, Gitte Karlshøj og Kathrine Brandstrup.
Væveværkstedet holder til i den gule kavalerfløj på Kattrup Gods. Udstillinger og arrangementer foregår dog i den bagvedliggende røde komtessefløj. Foto: Vævernes Hus

Vævninger, julebod og kaffe i herregårdskøkkenet
Vævernes Hus holder åbent fire weekender i november og december med deres første udstilling af vævninger. ”Se de fantastiske vævninger, der er inspireret af renæssancens gyldenlædertapeter. De er ophængt i den flotte sal i Komtessefløjen på Kattrup Gods” udtaler chefvæveren Gitte Karlshøj. Det er medlemmer af foreningen Vævere i Vestsjælland der har stået for udførelsen af 12 smukke baner i en flot farveskala. ”I forbindelse med udstilling har vi også indrettet en julebod, der sælger håndvævede julegaver af høj kvalitet og i herregårdskøkkenet kan der købes kaffe med hjemmebagt kage” fortælle den anden halvdel af makkerparret Kathrine Brandstrup. Udstillingen, julebod og cafe er åbent fredage til søndage kl. 11-15 fra d. 18. november til d. 11. december.

Kulturaften og to foredrag
Udstillingen i Vævernes Hus er inspireret af renæssancens gyldne tapeter og vil med åbningen d. 17. november også markere 400 året for Shakespeares død. Kulturaften, der ligger i forlængelse af åbningsreceptionen byder på foredrag med specialist i Shakespeare dr. Phil. Sofie Kluge, renæssancemusik fremført af gambespiller Mogens Rasmussen samt fortælling om Det Kgl. Teaters opsætning af King Lear ved Tommy Kenter. ”Det er vigtig for os at vise at vævning kan være meget forskelligt. Derfor lægger vi os gerne op ad et relevant tema, f.eks. 400 året for Shakespeares død” forklarer Gitte Karlshøj. Renæssancetemaet følges op af to torsdage aftner med foredrag. Dels kommer Mads Findal Andreasen fra Museum Vestsjælland og holder et foredrag om renæssancen og dels fortæller multikunstner Claus Muldstrup om lys og farver.

Der kan købes billetter til kulturaften og begge foredrag på billetto.dk/væverneshus. Kulturaften koster 200 kr. og foredragene koster 150 kr. ”Vi håber at mange vil lægge vejen forbi for at se den første udstilling i Vævernes Hus” afslutter Kathrine Brandstrup, der til daglig også er formidler i Museum Vestsjælland og lover således at formidling af vævninger og historisk indhold er helt i top. Åbningen af Vævernes Hus er finansieret af Lag Midt-Nordvestsjælland og Region Sjællands Kulturpulje.

Væverne har tidligere brilleret med det 7 m lange korsriddertapet der er ophængt på Kalundborg Museum. Foto: Museum Vestsjælland.
Væverne har tidligere brilleret med det 7 m lange korsriddertapet der er ophængt på Kalundborg Museum. Foto: Museum Vestsjælland.