Den anden LAR-pris blev den 21.december 2016 uddelt til Plejecenter Antvorskov.

Lokalt arbejdsmarkedsråd (LAR) fra Center for arbejdsmarked og integration i Slagelse kommune uddeler sammen med Slagelse Jobcenter både prisen til en privat virksomhed og til en offentlig. Plejecenteret havde efter ønske fået Tina Perez til at male et værk, som udgjorde præmien sammen med et diplom.
LAR-formand Helle Jacobsen holdt en begrundende tale for forstander Erik Juhl, hvori det især blev fremhævet, at forstanderen er virkelig god til at få vist medarbejderne vejen, selvom de er sårbare eller i risiko for at ryge ud af arbejdsmarkedet. På jobbet er der både pligter og rettigheder forbundet med at have med mennesker at gøre, og man får ansvar for at gøre ting, som gør den enkelte tilfreds og styrker centerets profil.
Menneskeforstand giver bedre ansatte
Det sker, fortalte Erik Juhl i sin takketale, med fin sans for at bruge moderne elektronik og medier, og det iværksættes som en konsekvens af samtaler med de ansatte. Her kan man ikke regne med at blive ladt i stikken, hvis man bliver syg. Da ikke alle ved, om de egner sig til at være ansat i plejesektoren, har forstanderen et par jobs, hvis formål er at få gjort ting, der ellers ikke var tid til. Det drejer sig om ”gådamer” og ”walkmen”. Disse frivillige støttepersoner følger de ældre i opgaver, som personalet ikke må udføre. Deres engagement frigør midler til at støtte de ældre i situationer, som er opgaver for det professionelle personale. Her er 65 boliger og der er venteliste.  Det er en ældre tanke at have et partnerskab med Slagelse Jobcenter, idet Erik Juhl kom på ideen under sportsligt samvær i 1980’erne med bl.a. Bjarne Mikkelsen, leder af Virksomhedsservice ved Slagelse Jobcenter.
Lokal kunstner beretter om sit maleri
Efter uddelingen af diplomet afslørede Tina Perez, medlem af Hashøjgruppen, sit maleri, og hun holdt en tale og beskrev, hvad billedet viste. Det var lavet i kølige farver og havde figurative elementer med plads til fantasien. Det kommer til at hænge på en neutral hvid væg i centeret. Til sidst fejrede man prisen med bobler, kaffe og kage.

Fra nydansker til plejeassistent
Endelig fik en bosnisk kvinde, Atta, ordet på pladsen foran billedet og fortalte om sin ankomst som flygtning, og hvordan hun kom i jobtræning på Antvorskov Plejecenter, besluttede sig for at få sin uddannelse og kom tilbage efter studierne og fik job igen. Denne rørende beretning gav et fint indtryk af den hjælpsomhed, som Erik Juhl udviser for sårbare ansatte. Centeret har det laveste sygefravær af alle virksomheder i Slagelse Kommune.
Byportalen ønsker Erik Juhl og Antvorskov Plejecenter til lykke med prisen.

Plejecenter Antvorskov. Caféen. Foto: Jette H.
Tale ved prisuddeling.
Helle Jacobsen, formand for LAR begrunder tildelingen til Antvorskov Plejecenter. Foto: Jette H.
Forstander Erik Juhl modtager LAR-prisen af Helle Jacobsen. Antvorskov Plejecenter 2016. Foto: Jette H.
Tina Perez (tv) afslører LAR-prisen til Antvorskov Plejecenter. Erik Juhl, forstander, og Helle Jacobsen, formand for Lokalt Arbejdsmarkedsråd ser til. Foto: Jette H.
Atta fortæller om vejen fra Bosnien til at blive plejeassistent. Foto: Jette H.