Lørdag d. 4. marts var VK Vestsjællands bedste herrer og damer i aktion på den nyrenoverede hjemmebane i Korsørhallen, hvor de tog hul på kvalifikationsspillet til næste års Volleyliga. 4 hold deltager for henholdsvis herrer og damer, hvor der spilles alle mod alle – ude og hjemme – 6 kampe i alt. De to bedste hold kvalificerer sig til Volleyligaen i 2017-18.

FORSKELLEN MELLEM VOLLEYLIGAEN OG 1. DIVISION KOM TIL UDTRYK
VK VESTSJÆLLAND – AALBORG VOLLEY, 3-0 (25-14, 25-23, 25-20 )

I sidste sæson spillede både Aalborg Volley og VK Vestsjælland i 1. division mod hinanden, hvor det blev til to tætte 3-2 kampen med en sejr til hvert hold. Det skulle derfor blive spændende at se, hvorvidt et år i Volleyligaen for VK Vestsjælland havde haft en positiv effekt på styrkeforholdet. Det var kampen ikke ret gammel, før man fik et positivt indtryk af i hjemmeholdets favør. VK Vestsjælland satte sig tungt på 1. sæt, og kørte det sikkert hjem med. 2. sæt så også længe ud til at blive til en sikker sejr for VK Vestsjælland, men alligevel blev det tæt til sidst, hvor VK Vestsjælland dog trak det længste strå til sidst, 25-23. I 3. sæt var det tæt helt til slutningen af sættet, hvor VK Vestsjælland vise Volleyligarutinen ved at tage 6 ud af de 7 sidste points i sættet til 25-20. Kampen blev derfor vundet med 3-0 og VK Vestsjælland skabte sig et godt udgangspunkt for de kommende vigtige kvalifikationskampe.

Kampens spiller for VK Vestsjælland blev diagonalspiller Konrad Andrulewicz med 13 vundne angrebspoints og 3 vundne blokader.

EN VOLLEYLIGAKAMP VÆRDIG
VK VESTSJÆLLAND – FREDERIKSBERG, 3-2 (19-25, 28-26, 17-25, 25-21, 11-15)

1. divisions ubesejrede tophold fra Frederiksberg rummer masser af tidligere landsholds- og Volleyligaspillere, så det var bestemt et hold med stor kvalitet der gæstede Korsørhallen. VK Vestsjælland havde dog som det eneste hold i 1. division i to sæsoner besejret Frederiksberg (i 1/8-finalen i Pokalturneringen i november 2016), så der var forhåbninger om, at hjemmeholdet kunne byde det stærke Frederiksberghold trods. I 1. sæt var der dog ikke meget der tydede på, at de lokaler damer kunne levere overraskelsen, da Frederiksberg vandt sikkert med 19-25. Fra 2. sæts start var der dog allerede meget bedre gang i hjemmeholdet, som etablerede en vigtig føring, som holdt helt ind til afgørelsen i sættet. Der bølgede det frem og tilbage, inden VK Vestsjælland kunne tage sættet med 28-26, efter at have overlevet en sætbold fra Frederiksberg. 3. sæt kom i høj grad til at minde om 1. sæt, hvor VK Vestsjælland hurtigt kom bagud og aldrig kom i nærheden af sætsejren, 17-25. I 4. sæt bølgede det så heldigvis igen hjemmeholdets vej, hvor en flot start bragte VK Vestsjælland på 6-0. Denne føring dannede grundlag for at VK Vestsjælland hele tiden holdte sig i front og kunne tage sættet med 25-21. Dermed var der lagt op til 5. og afgørende sæt, hvor stemningen i Korsørhallen efterhånden var på bristepunktet af hvad den nye hal kunne bære. VK Vestsjælland spillede sig til noget der lignede et overtag på 7-5, men derefter gik der desværre gummiarm i den, hvor hjemmeholdet lavede 4 uprovokerede fejl på stribe. VK Vestsjælland forsøgte at kæmpe sig tilbage, men til det var Frederiksbergs større rutine for svær at hamle op med og sættet blev tabt med 11-15.

Kampens spiller for VK Vestsjælland blev libero Pernille Eriksen, som leverede fantastiske modtagninger og forsvarsaktioner kampen igennem.

– Næste kamp for VK Vestsjællands herrer er lørdag kl. 18.00, hvor der er returopgør i Aalborg.
– Næste kamp for VK Vestsjællands damer er søndag kl. 16.30 mod Volleyligaholdet fra Ikast.