I weekenden blev DM for U18 i ungdomsvolleyball afviklet i Gentofte, hvor VK Vestsjællands HU18 kom som en af medaljekandidaterne, efter at have vundet guld til SM for et par uger siden. Men konkurrencen er stor til U18 DM, hvor mange af holdene har spillere med erfaring fra landets bedste seniorrække, Volleyligaen.
Førstedagen bød på sejre over Farum-Holte, Ikast og Ungdomsvolley Sydvest, samt et nederlag til Lyngby/Gladsaxe. Det gav en samlet 2. plads i puljen, som kvalificerede holdet til kvartfinalen mod DHV/Marienlyst om søndagen. Den kamp blev vundet med 2-0, hvilket også den efterfølgende semifinalekamp mod Hvidovre/Køge blev. Dermed var vejen banet for en finale mod værtsklubben Gentofte.
Første blev vundet relativt komfortabelt af VK Vestsjælland med 25-18, mens det også længe så ud til, at 2. sæt ville ende ligeså. Ved stillingen 20-12 til VK Vestsjælland, troede de fleste at guldet var hjemme. Men Gentofte leverede et nærmest utroligt come back og vandt sættet med 27-29. Dermed skulle kampen ud i et 3. og afgørende sæt. VK Vestsjælland fik hurtigt oparbejdet en føring undervejs i sættet og denne gang lykkedes det heldigvis at snøre sækken til. Sættet blev vundet med de overbevisende cifre, 15-7, hvorefter jublen brød ud blandt spillere, trænere og de medrejsende supportere.
DM Guld for første gang i denne aldersgruppe
Sejren er historisk for VK Vestsjælland, da klubben aldrig nogensinde før har vundet guld i denne aldersgruppe. Vi skal faktisk helt tilbage til 1993 for at finde sidste medalje i denne aldersgruppe, hvor Korsør VK (VK Vestsjælland er en sammenslutning af Korsør Volleyballklub og Slagelse Volleyballklub) vandt sølv. Der er således tale om en præstation af de helt store, som klubben naturligvis er meget stolte af.
At der virkelig er kommet godt gang i ungdomsvolleyen i VK Vestsjælland i de seneste år, understreges ved et nærmere kig i arkiverne. I de sidste 5 år har klubben vundet lige så mange medaljer til DM (10), som klubben gjorde de 25 foregående år til sammen!
Næste ungdoms-DM der venter er for U14 d. 22.-23. april i Ishøj. Her er VK Vestsjælland direkte kvalificeret med HU14, som vandt Sjællandsmesterskabet. Klubbens DU14 er blevet tildelt et wild card, så det bliver spændende at følge klubbens næste uge kuld.
ØVERST FRA VENSTRE: Kim Buchwald, Morten Madsen, Oskar Madsen (Dream Team), Felix Olsen, Tobias Tirsvad, Frederik Fiskbæk, Mathias Booker, Kim Rafn
NEDERST FRA VENSTRE: Jacob Bech, Kalle Madsen, Ashley Hakizimfura, Joachim Hesselholt, Adam Hakizimfura. Foto: Kim Buchwald