Reception i anledning af 40 års jubilæet afholdes i teatret, der er stillet pokaler, billeder og instrumenter frem, som har dannet basis for det daværende tamburkorps, der efter få år blev til et harmoniorkester. Blandt de allerførste til at gå ind i arbejdet med at indøve værker var Torben Nielsen, der havde sin søn med og efter kort tid overtog ansvaret for trommeundervisning. Ved indgangen står et par piger i den grønne uniform, det er 11-årige Freja og Karoline, som begge spiller fløjte, den ene i tamburkorpset.De skal senere give blomst til dirigent og solist.
Dirigenten for tamburkorpset, der indleder koncerten, er Alex Belander, der er fløjtelærer og myndigt leder fløjter og trommer gennem et par numre. De lægger ud med ”Congratulations”, det er meget passende. Det mere erfarne orkester dirigeres af Rasmus Kjærsgaard, der også har stået for de fleste arrangementer af nye numre. Andre er arrangeret af Jakob P. Larsen.
Som gæstesolist har man fået Anders Blichfeldt til at komme. Han er kendt som mangeårigt medlem og værdsat forsanger i Big Fat Snake, hvor han også har spillet guitar. Det kendte danske rockband bruger både bas og guitar, og disse instrumenter erstattes her af tuba og trækbasun, der tilsammen udgør en flot bund til de ca. 9 numre, som Blichfeldt selv har skrevet.
Dagens konferencier er Morten Hass Augustsen, der er meget engageret i orkestret, idet han har et barn gående dér. Med herligt nærvær fører han publikum gennem eftermiddagens numre.
I et lille afsnit i midten af koncerten spiller trommekorpset, der består af nogle fra orkestret. Denne nyskabelse har 8 musikere, der fremfører rene slagtøjsnumre med stort overskud og stærk rytmisk præcision. Ud over stor musikalitet kræver den fysiske beherskelse af trommerne vilje og koncentration. Det har de alle, og deres begejstring smitter.
Programmet til denne jubilæumskoncert har Slagelsegardens orkester øvet siden februar. Der er enkelte nyere medlemmer, men de fleste har været mindst 2 år i garden.
Gæsterne har fået et stykke lagkage og kaffe, og i pausen spiser musikerne det også. Hvor er det velfortjent, og hjertelig tillykke til orkestret med den runde dag. En ganske stor del af publikum er forældre og anden familie, og det nyligt istandsatte teater danner en fin ramme om fejringen. Man må ærgre sig over placeringen på en lun søndag, hvor der foregår virkelig mange andre ting i Slagelse og omegn. Der burde have været propfuldt til koncerten, så godt som de spillede.

Slagelse Gardens Freja og Karoline. Til jubilæumskoncert. Foto: Jette

I den kommende uge er der lejlighed til at finde ud af, hvad det indebærer at spille i garden. Der holdes åbent hus, og man er velkommen til at komme og tale med musikerne. De nye er 9 år (eller bliver det snart), og de starter med at være i tamburkorps, bliver derefter hjælpere og støttepersoner for andre i garden. Efter knap 2 år er man klar til at spille med selv.
Næsten hvert år er der en rejse til udlandet, og man deltager i stævner og konkurrencer.
Det giver godt kammeratskab, meningsfuld fritid og sjove oplevelser, fortæller en forælder, og i tilgift får de unge en grunduddannelse inden for musik, som sammen med disciplin og musikforståelse skaber livsglæde og for nogen giver familieliv. Den nuværende formand, Jacob Berger Frederiksen har for eksempel fundet sit livs kærlighed i orkestret, siger hun med et varmt smil, og deres vennekreds har i høj grad forbindelse til Slagelse Garden. Instrumenterne er til mange udøvere lejet via Slagelse Musikskole, og man har et godt samarbejde med Slagelse Kommune, fortæller bestyrelsens Lene Calum.

Den anden del af fejringen foregår den 9.september i Antvorskovhallen, hvor andre garder kommer på besøg til stævne.

40 år Slagelse Garden. Kage til gæster og orkester. Foto: Jette
Slagelse Garden, dirigent Rasmus Kjærsgaard, Anders Blickfeldt til jubilæumskoncert.