To borgere fra Slagelse Kommune er ramt af et sikkerhedshul i et KMD-system, som styrer den digitale pladsanvisning. Begge borgere er blevet kontaktet.

Flere medier bringer i dag en historie om et sikkerhedshul i den digitale pladsanvisning, som betyder, at hackere ved at indtaste et cpr-nr. i systemet har kunnet finde frem til borgeres navne. Sikkerhedshullet skyldes en fejl i et KMD-system, som Slagelse Kommune sammen med 80 andre kommuner benytter.

Slagelse Kommune har været i kontakt med KMD, som meddeler, at to borgere fra Slagelse Kommune er berørt af det pågældende sikkerhedshul. Begge berørte borgere er i dag blevet orienteret personligt af Slagelse Kommune.

– Det er selvfølgelig en beklageligt, at der har været det pågældende sikkerhedshul. Jeg er glad for at kunne konstatere, at KMD har lukket hullet, og vi er i løbende dialog med KMD og følger sagen nøje, siger chef for teknologi og digitalisering Claus Ritter.

KMD har i dag orienteret de berørte kommuner om sikkerhedsbristen, som nu er lukket.