Sommerferie betyder ikke nødvendigvis afslapning eller kedsomhed. I uge 31 er der tværtimod god mulighed for at få rørt både kroppen og lattermusklerne, når der er Slagelse Open med motion, oplevelser og socialt samvær på programmet. Fra den 31. juli – 4. august kan udviklingshæmmede få et indblik i foreningslivet og prøve f.eks. golf, fodbold, kreativ kunst, kor, stavgang eller håndbold. Tilmeldingen til årets idrætsuge slutter den 15. juni – så skynd dig ind på slagelse.dk/slagelseopen, hvis du skal nå at være med!

For tredje år i træk står det lokale foreningsliv klar til at give udviklingshæmmede en helt særlig oplevelse i løbet af sommerferien. I uge 31 er det nemlig tid til idrætsugen, Slagelse Open, hvor alt godt fra fritids- og kulturlivets palette er klar til at blive prøvet af. I løbet af ugen kan udviklingshæmmede få mulighed for at prøve kræfter med bl.a. basket, ballebold, floorball, boksning, gymnastik, volleyball, petanque, stavgang, kroket og kreativ kunst. Også et par nyheder har i år fundet vej til idrætsugen, nemlig ”Golf for alle” og ”Kreativ i naturen”, så der er noget nyt for alle.

Knytte bånd mellem udøvere og foreningsliv
– Idéen med idrætsugen er bl.a. at få knyttet bånd mellem foreningslivet og udviklingshæmmede. Alle skal have muligheden for at få glæden ved sunde og sjove fritidsoplevelser og nye venskaber, og det kan idrætsugen netop være med til. Forhåbentlig kan ugen også inspirere til, at udøverne finder en fritidsaktivitet, som de vil fortsætte med, når ugen er slut, når de har fundet et aktivitetstilbud, som matcher netop deres behov og ønsker for et aktivt fritidsliv, siger formand for Handicap- og Psykiatriudvalget Anders Koefoed (V).

Nye hold for udviklingshæmmede opstår
– Idrætsugen giver god mulighed for, at deltagerne kan se, hvor mange forskellige muligheder, der er for at være aktiv i sin fritid. Samtidig så giver ugen også foreningslivet nyttig viden om, hvordan de måske i endnu højere grad end i dag kan inkludere udviklingshæmmede i deres forening. Flere foreninger har netop også ud fra erfaringerne, de har fået til Slagelse Open, oprettet særlige hold for udviklingshæmmede i foreningerne, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

Ud over at være aktiv så giver ugen også god mulighed for at danne venskaber på tværs ikke mindst, når ugen slutter af med pandekagefest, diskotek og medaljeoverrækkelse.

Hvor og hvornår
Slagelse Open foregår i Nordhallen i Slagelse og på de grønne områder omkring hallen. Man kan tilmelde sig én eller flere af ugens dage, og der vil være forskellige aktiviteter hver dag, både om formiddagen og eftermiddagen. Det koster 50 kr. pr. dag at deltage og 150 kr. for deltagelse i pandekagefesten. Med i prisen er også frokost, som vi spiser sammen. Man betaler, når man møder op på dagen.

Husk tilmelding senest 15. juni på slagelse.dk/slagelseopen

Aktive udviklingshæmmede, idrætsuge.
Slagelse Open, 2016.
Sport for udviklingshæmmede.
Slagelse Open 2016. Foto: Slagelse Kommune
Aktive udviklingshæmmede. Petanque. Slagelse Kommune. uge 31
Slagelse Open 2016.