Da Volleyball Danmark for nyligt satte navne på spillerne på de danske U17 og U19-bruttolandshold, var der hele 10 spillere fra VK Vestsjælland repræsenteret. Der vil i august og september måned finde yderligere samlinger sted, som skal overbevise landstrænerne om, hvilke spillere der skal udtages til de endelige landshold. Træningen i sommerperioden er således meget afgørende for, hvor godt spillene kan præstere i de vigtige samlinger efter ferien. VK Vestsjælland har bl.a. derfor opgraderet træningsetuppet for 1. holdsspillerne og de mest talentfulde ungdomsspillere over sommeren, hvor der er mulighed for tre gange springtræning om ugen, samt to ugentlige boldtræninger og en træningslejr.

Historisk er det først inden for de sidste fire år, at VK Vestsjælland igen er begyndt at markere sig stærkt på ungdomssiden. Fra 1997 til 2012 blev der således ikke vundet én eneste medalje til ungdomsDM, men det er der i den grad blevet lavet om på i de senere år. Siden 2013 er der i midlertid hvert år blevet vundet min. 2 medaljer til diverse ungdomsDM, hvilket også har fået betydning for antallet af ungdomslandsholdsspillere gennem årene:
2014-15 (2), Katrine Lundberg og Chelsea Ingabire.
2015-16 (3), Katrine Lundberg, Oskar Madsen og Emma Hesselholt.
2016-17 (6), Katrine Lundberg, Oskar Madsen, Emma Hesselholt, Frederik Fiskbæk, Kalle Madsen og Felix Olsen.

Hvor mange der i den nye sæson går hele vejen til de endelige ungdomslandshold bliver meget spændende at følge og klubben stiller optimale rammer til rådighed for at støtte spillerne bedst muligt. “Vi har i denne sæson opgraderet vores setup i sommerperioden, så vi giver vores elitespillere på ungdoms- og seniorsiden de bedste muligheder. Vi prøver hvert år hele tiden at skrue en lille smule på træningsmængde og setup omkring holdene, hvilket har været nøglen til vores sportslige succes igennem de sidste mange sæsoner. For bare 4 år siden trænede vi blot to gange om ugen (nu fire gange om ugen i opstarten) i sæsonen og træning i sommerferien var overladt til den enkelte. Så vores model vil helt klart fremadrettet være at fortsætte med hele tiden at bygge på, hvilket har bragt os helt fra 2. division til landets bedste række, Volleyligaen.”, udtaler nyudnævnte sportschef Kim Buchwald

Herunder ses de udtagne VK Vestsjælland-spillere:
HU17
Felix Olsen
Frederik Fiskbæk
Kalle Madsen
Kristian Kold Johansen
Joachim Hesselholt
Ashley Hakizimfura

HU19
Oskar Madsen

DU17
Hannah Mortensen

DU19
Emma Hesselholt
Sabina Adilovic

Emma Hesselholt løber på banen til DU17 NEVZA i 2017. I baggrunden ses de lokale VK Vestsjælland-trænere Rolf Meegdes (venstre) og Kim Buchwald (højre) som også i den kommende sæson skal stå i spidsen for det danske DU17-landshold. Foto: Kim Buchwald.