Der er boom i antallet af solgte elcykler i Slagelse: Vild fremgang fortsætter.
Salget af elcykler er eksploderet i Slagelse de seneste år. Fra 2015 til 2016 steg salget 26 procent hos Fri BikeShop på landsplan. Lokal cykelhandler forklarer, hvorfor slagelseanerne er vilde med elcykler.

Tiden, hvor rugbrødsmotoren var den eneste til at drive cyklen frem, er for længst ovre. Elcykel salget i Slagelse er eksploderet de seneste år i takt med højere cykelkvalitet og større brugsværdi.

– Mange yngre kvinder køber elcykler som reelt alternativ til motorkøretøjer. I stedet for bil nummer to er der mange, der investerer i en elcykel, hvor det i dag er nemt at tilbagelægge adskillige kilometer uden at blive svedig. Som noget nyt er mange mænd også begyndt at kigge på eldrevne cykler, når der skal købes tohjulet transportmiddel, forklarer Bent Jørgensen, der er indehaver af Fri BikeShop i Slagelse.

Ifølge cykelhandleren er fem til otte kilometer den maksimale cykelafstand for mange, hvis de bruger en traditionel cykel. Med en elcykel er den grænse betydeligt højere, og det giver flere udnyttelsesmuligheder ved eksempelvis pendling og indkøb.

Øget snitordre, højere kvalitet til prisen
Ifølge Bent Jørgensen er der sket en ændring i slagelseanernes forhold til prisen på en elcykel. I dag er slagelseanerne mere tilbøjelige til at give en højere pris for cyklen, og de ved, at merprisen kan være givet godt ud.

– Vi sælger generelt dyrere cykler, og det betyder, at cyklisterne får et betydeligt bedre produkt. Prisen er rimelig konstant på elcykler, men til gengæld sikrer den teknologiske udvikling, at produktet i dag er meget bedre end for blot få år siden, fortæller fagmanden.

Især motor, elektronik og batteri er blevet markant forbedret, og det giver en højere brugsværdi.

Fagmanden anbefaler serviceaftale
Ifølge Bent Jørgensen er det vigtigt, at købet af en elcykel følges op af en serviceaftale, fordi cyklen skal plejes lige så meget som en bil.

– Når man har brugt adskillige tusinde kroner, ser man ofte en større værdi i en serviceaftale. Især i de tilfælde, hvor cyklen erstatter bil nummer to, er det vigtigt med et driftssikkert transportmiddel, og at cyklisten løbende rådgives bedst muligt, forklarer cykelhandleren.

De traditionelle cykeldele holder ifølge Bent Jørgensen i mange år, men batteriet er udsat, og derfor skal det plejes. Eksempelvis ved månedligt at lade det uafbrudt i 24 timer for at stimulere battericellerne.

Fri BikeShop forhandler er beliggende på Bredegade 9 i Slagelse. www.fribikeshop.dk

Flere og flere slagelseanere køber elcykler. Især mænd er nu også hoppet med på bølgen, og fra 2015 til 2016 er salget hos Fri BikeShop steget 26 procent. Foto: PR