Appen ”Tjek Slagelse”, som elever fra Tekniske Gymnasium i Slagelse har udviklet, skal være med til at markedsføre forslaget til en ny kommuneplan. Slagelse er den første kommune i Danmark, som bruger en app til at markedsføre en kommuneplan.

Borgere i Slagelse Kommune får en unik mulighed for at komme med input til den fremtidige planlægning i Slagelse Kommune. I forbindelse med høringen af forslaget til en ny kommuneplan har elever fra Teknisk Gymnasium lavet en ny app som en del af undervisningen.

– Det er oplagt at arbejde sammen med Teknisk Gymnasium. En kæmpe kvittering herfra for det gode samarbejde. Vi får udviklet en app, og de unge får mulighed for at prøve deres evner af på et ”rigtigt” projekt. Det er en win-win for alle og et godt eksempel på, at når vi samarbejder, kan vi nå rigtig meget her i kommunen, siger borgmester Stén Knuth (V).

Slagelse Kommune er den første kommune, der bruger en app til at formidle en kommuneplan. Appen hedder ”Tjek Slagelse”, og i appen bliver brugerne præsenteret for en række billeder og et spørgsmål, hvor de kan svare ja eller nej. Eksempelvis om de vil have mere kunst i byen, eller om de vil bo der, hvor billedet er taget. Appen vil være tilgængelig, mens kommuneplanen er i høring. Efterfølgende kan kommunen se brugernes svar, som kan være pejlemærker for planafdelingens fremadrettede arbejde.

– Det er et eksperiment, som vi prøver af. Kommuneplanen er for mange et fjernt stykke papir, som, mange tror, ikke har betydning for dem. Men sandheden er, at kommuneplanen har betydning for hele kommunen, og med det her tiltag forsøger vi at gøre det levende for flest muligt, siger Villum Christensen (I), Formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Rektor for Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium, Niels-Erik Hybholt, udtrykker også begejstring for samarbejdet.

– Det er en særdeles spændende opgave for vores dygtige elever fra IT-linjen.
Eleverne får mulighed for at arbejde praksisnært og virkelighedsorienteret og bruge deres store faglige viden til et konkret projekt. Eleverne oplever for alvor, at det, man lærer på gymnasiet, er brugbart for andre – og sidst er projektet et vigtigt bidrag til elevernes almendannelse, hvor de ser de samfundsmæssige gevinster ved deres engagement, siger Niels-Erik Hybholt.

Det er elever fra Teknisk Gymnasium, som udvikler appen, og det er elever fra Handelsgymnasiet, der er kommet med bud på, hvordan appen kan formidles.

Forslaget til kommuneplanen er i høring frem til 30. august, og det er i den periode, at appen kan downloades. Appen hedder Tjek Slagelse og kan hentes i Apple Appstore eller til Android-telefoner i Google Play.