“Var forbi St. Galla for første gang i dag – sikke en oplevelse. Fantastisk kvinde og fremragende kunst.

Værker med mange lag af personlighed og fantasi. Helt utroligt! Kan anbefale alle at kigge forbi!” skriver Christina Pedersen på St.Gallas Facebookside, og Dit Slagelses fotograf gjorde netop dette. Og vi må give Christina ret, man kan kun blive glad af at kigge på de smukke glasværker, som pryder både uden- og indendørs. Butikken fører også smykker og tøj.

Efter mange år i Ribe flyttede Familien Lugonja i 2007 til gården i Hejninge, Slagelse. Siden har St.Galla dannet rammerne om utallige begivenheder, heriblandt diverse kunstudstillinger, events, tøjfremvisning og kunstmarkeder.

Mange forveksler ”St.” med ”Sankt”, men forkortelsen betyder i virkeligheden Stanko som er navnet på sønnen, mens ”Galla” er en sammentrækning af datterens navn Galina. Sole og Branka Lugonja kommer fra det tidligere Jugoslavien.