Slagelse Museum byder på håndværks aktiviteter til hele familien i efterårsferien.

Mandag den 16. oktober kl. 13-16 er der åbent i smedjen, ild i essen og smedene arbejder. Kom og sving hammeren og smed en bøfvender, en krog, eller andre sjove småting – oplev hvordan man kan bearbejde det rødglødende jern.
Det tilrådes at have tøj på, der må blive beskidt. Vær varsom med kunststoffer.

Tirsdag den 17. oktober kl. 13-16 er træværkstedet åbent. Her saves, høvles, bores og skrues og laves mange forskellige ting i træ. En propel, der flyver, når den snurres rundt, en brummer, et skrin, eller noget helt andet.

Onsdag den 18. oktober kl. 13-16 er det tid for at lave sit eget papir, når papirværkstedet holder åbent. Det er både nemt og sjovt at lave papir, som bagefter kan dekoreres med blomster og glimmer.

Torsdag den 19. oktober kl. 13-16 er kunsthåndværkstedet åbent for kreative ideer. Her males, klippes og klistres nye billeder og gamle billeder dekoreres på ny.

Aktiviteterne er velegnet til børn fra 6 år og op – smedjen er til børn fra 10 år
Det koster 20 kr. til materialer at deltage hver dag. Voksne betaler derudover almindelige entrébillet, børn under 18 år har gratis adgang.

Jagt og håndværk
Efterårets spisekammer er fyldt med vildt. Oplev en historisk udgave af ”Nak og æd” med Museum Vestsjællands egne specialister i jagt-håndværket.

Fredag den 20. oktober kl. 12-20 inviterer Slagelse Museum til jagtselskab i Det grønne Byrum. Hør om jagtens historie ved museumsinspektør Nikolaj Hedegaard Hyttel, som også fortæller om jagten som håndværk.

I tidsrummet kl. 12-16 danner Det grønne Byrum rammen omkring Fru Meislings køkken anno 1820. På denne tid boede H.C. Andersen hos familien Meisling, hvis hus er rekonstrueret i museets udstilling. I Fru Meislings køkken blev der tilberedt mad i det åbne ildsted og i anledning af dagens jagttema vil dagens ret være vildtpølser. Der er tændt op i bålhytten og museet har rigget an med gamle lege og historier om jagt i fortid og nutid. Hele familien er velkommen til at kigge indenfor i bålhytten og selv være med til at stoppe pølser og bage brød

Museumsinspektør Thomas Egebjerg Johansen har tidligere virket som guide på jagter i Grønland. Kl. 16-20 er han til stede i Det grønne Byrum og fortæller om jagtetik og storvildtjagt i Grønland. Herefter bliver der gjort plads til at de store børn og deres forældre under kyndig vejledning selv kan flå og tilberede en fasan.
Hele dagen er der mulighed for at tale med lokale jægere fra Sydvestsjællands Jagtforening og høre mere om, hvad jagt er i dag.
Gratis adgang.

Foto: Major Hunting Greenland

Foto: Major Hunting Greenland.