Nu er det tid til energibesparelser i din bolig. Lørdag den 7. oktober får borgerne i Skælskør en unik mulighed for at få gode råd om energiforbedringer, når der er energimesse i byen.

Lørdag den 7. oktober mellem kl. 10 og 14 bliver butikstorvet ved SuperBrugsen og Aldi i Skælskør omdannet til en energimesse. Det sker, når Slagelse Kommune og SK Forsyning inviterer borgerne til at komme forbi og få råd og vejledning til, hvordan de kan spare på energien og dermed nedsætte udgifterne til vand, strøm eller varme.

– Slagelse Kommune og SK Forsyning har indgået et samarbejde om Energitjek for at borgerne kan få viden og vejledning om, hvordan de kan spare på energi i boligerne. Det kan mindske klimabelastningen og gavne pengepungen, siger projektleder Dora Ruth Trummer.

Udover Slagelse Kommune og SK Forsyning, så har syv lokale virksomheder også lovet at deltage. Baggrunden for energimessen er, at der kører en kampagne om energiforbedringer i Skælskør i øjeblikket. Men alle – også fra resten af kommunen – er velkomne til at komme forbi messen. De besøgende kan forvente at se og høre om blandt andet varmepumper, LED-lys, solceller og isolering.

– For langt de fleste er der mulighed for spare penge på vand, varme eller strøm. Men det kan være svært at gennemskue, hvad der skal renoveres og hvilke tiltag der bedst kan betale sig. Men hvis man kommer forbi messen, så kan man som minimum få mere viden om, hvordan man kan komme videre, siger energirådgiver i SK Forsyning Morten T. Rasmussen.

Han tilføjer at det også er muligt at booke et Energitjek.

Energimesse i Skælskør