Uge 41 er traditionen tro ugen, hvor Slagelse Kommune sætter fokus på sundhed gennem aktiviteter, der inspirerer til mere sundhed, fællesskab og trivsel i hverdagen. En måde at blive en del af fællesskabet på er bl.a. gennem foreningslivet. Derfor er hyggelig fællesspisning tirsdag den 10. oktober en af de mange arrangementer. Her har foreninger og borgere mulighed for at få en hyggelig snak over en god middag, som måske kan inspirere flere til at blive en del af foreningslivet og dermed fællesskabet. Se hele Sundhedsugens program på sundhed.slagelse.dk

Årets Sundhedsuge skydes i gang med et centimetermaraton den 7. oktober i Anlægget i Slagelse med en unik mulighed for at løbe sammen med selveste Rasmus Klump. Distancen er de velkendte 42.195 – men dog i centimeter, så selv de korteste ben kan være med.

Aktivitet og fællesskab vigtig for mental sundhed
Tirsdag den 10. oktober er det World Mental Health Day, og derfor er mental sundhed også særligt på programmet denne dag i Sundhedsugen. kl. 18.00-20.00 inviterer Slagelse Kommune i samarbejde med Vestsjællandscentret og Kok Amok til foredrag og hyggelig fællesspisning under titlen ”Velkommen i foreningen”. Det koster 50 kr. at deltage i fællesspisningen og billetter kan købes på sundhedsuge.slagelse.dk.

– Foreningslivet betyder noget ganske særligt for rigtig mange. Men der er også mange, der ikke er en del af foreningslivet og fællesskabet, og som måske ikke kender til de muligheder, som foreningslivet rummer. Derfor er formålet med aftenen at give borgerne en hyggelig aften med fællesspisning og inspiration fra foreningslivet, for gennem aktivitet og fællesskab kan vi forbedre vores mentale sundhed og trives godt i vores hverdag, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern. (O)

Fælles snak og spisning med sociale foreninger
Jimmi Jørgensen fra ”Korsør holder sammen” kommer og giver et oplæg om, hvilke muligheder det giver at være frivillig i en forening. Jimmi Jørgensen vandt i 2016 Fællesskabsprisen for sit store arbejde med sociale arrangementer for borgerne i Korsør. Samtidig vil der være repræsentanter fra sociale foreninger ved bordene, så borgerne kan inspireres af, hvad foreningslivet har at tilbyde, og så der kan netværkes og dannes nye muligheder for fællesskaber og samarbejde på kryds og tværs.

Spis sammen til Sundhedsugen
I løbet af Sundhedsugen er der flere gode muligheder for at spise sammen med andre og blive en del af et fællesskab. På Aktivitetscenter Teglværksparken i Korsør er der fællesspisning på tværs af generationer, når 5. årgang fra Broskolen kommer til formiddagsmad og snak i caféen om bordskik, manerer og opdragelse før og nu. Alle er velkomne til at kigge forbi og spise med.

Du kan se hele Sundhedsugens program og alle foredrag og aktiviteter på sundhedsuge.slagelse.dk

 

Fakta om Sundhedsuge i Slagelse Kommune
Sundhedsuge 41 er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Slagelse Kommune sammen med foreninger og erhvervsliv sætter fokus på sundhed for alle. Gennem en række aktiviteter vil vi inspirere borgerne til en sundere hverdag og til at deltage aktivt i fællesskaber, som er en vigtig del af at trives i sin hverdag.