Da Storebæltskoret gik til festlighederne i Korsør den 1. oktober og i Slagelse, Nørrevangskirken den 3.oktober var det programsat, at den lokalt opvoksede operasanger Sofie Elkjær Jensen skulle medvirke, men sygdom gjorde en vikar nødvendig.

Koret optrådte med Ole Worm som dirigent i et varieret og dejligt korprogram med både instrumental ledsagelse og i samklang med vikaren, den unge Lea Quortrup, der har gået på Operaakademiet og netop også har afsluttet et års ophold i Wien. Her er hun blevet ekstra skolet i operette, og det var en charmerende og velklingende sopran, vi fik lov at høre. Der gik et særligt frydefuldt suk gennem kirken, da hun sang “Summertime” fra Porgy and Bess af Gershwin.

Et ungt indslag var fire unge mænd fra talentlinien på Slagelse Musikskole. De spillede til noget af det rytmiske musik, som var hentet fra 1970’erne, da koret blev oprettet. Det fungerede meget fint, og i betragtning af deres unge alder var det imponerende, så afbalanceret deres akkompagnement blev leveret.

Berit Johansen Tange medvirkede som pianist, og hendes sikre, smukke spil forbedrede oplevelsen. Dirigenten havde derfor fuld opmærksomhed på koret, og det holdt fokus på tekstudtale og sangernes kontakt med publikum.

Tak for en underholdende aften og tillykke med jubilæet.

Lea Quortrup får bifald ved siden af Ole Worm, Storebæltskorets dirigent. Foto: Jette
Storebæltskoret 40 års jubilæum, Nørrevangskirken, okt. 2017. Foto: Jette
Lea Quortrup, solist, sopran, i Nørrevangskirken til Storebæltskorets jubilæum. Foto: Jette