Kickstart efterårsferien til idrætsweekend, hvor du kan prøve en række sportsgrene i kommunen.
Hele uge 41 står i sundhedens tegn, når Slagelse Kommune holder sundhedsuge med foredrag og arrangementer fordelt over hele ugen. Fredag den 13. oktober er det mændenes sundhed, der er på programmet, og som bl.a. kan testes af ved at få målt vægt, fedtprocent og muskelmasse. Ugen rundes af med en idrætsweekend, hvor foreninger i Slagelse, Skælskør og Vemmelev åbner dørene og giver mulighed for ganske gratis at prøve bl.a. fodbold, petanque, klatring og curling for hele familien.

Inden længe banker efterårsferien på døren, og hvis ikke ferieplanerne allerede er lagt, så er der rigtig god mulighed for at kickstarte sin efterårsferie med en idrætsweekend. Den 14.-15. oktober åbner foreningerne nemlig dørene og byder velkommen i klubben, hvor alle har mulighed for at prøve kræfter med forskellige sportsgrene. Arrangementerne er ganske gratis og kræver ikke tilmelding.

Vær aktiv sammen med hele familien
– Foreningslivet er en god mulighed for at holde sig sund. Både gennem den fysiske aktivitet, hvor der er mulighed for at få sved på panden, men også rent mentalt, hvor fællesskabet i en forening er med til at give trivsel og go-de oplevelser i hverdagen. Vi håber, at rigtig mange vil kigge forbi de mange aktiviteter i løbet af idrætsweekenden og måske blive inspireret til at blive en del af foreningslivet. Generelt er idrætsweekenden en rigtig god mulighed for at være aktive sammen og hygge sig med hinanden, og programmet er lagt, så der burde være noget for enhver. Der er både arrangementer med fart på for børnefamilierne, og arrangementer hvor tempoet er knap så højt, men hvor humøret til gengæld er det, siger formand for Sundheds- og Seni-orudvalget Ann Sibbern. (O)

Det er kun for mænd – næsten
Inden Sundhedsugen afsluttes med idrætsweekenden, så er det mændenes sundhed, som er i fokus om fredagen den 13. oktober fra 15-18 i Vestsjællandscentret. Her kan man få målt sin vægt, fedtprocent og muskelmasse samt høre psykolog og Ph.d. Svend Aage Madsen fortælle om, hvorfor det er så uoverskueligt for mænd at bestille tid til lægen, og hvorfor mænd lever kortere end kvinder, men er mere tilfredse? Til foredraget trækkes der desuden lod om to billetter til koncert med Johnny Madsen i Slagelse Musikhus. Dagen byder også på muligheden for at høre mere om to nyheder nemlig Mænds Mødested og floorballhold for kræftramte mænd, som spiller sammen hver mandag og torsdag i UV-hallen i Slagelse.

Ud over idrætsweekend og mænds sundhed så byder sundhedsugen bl.a. også på generationsvandring, foredrag om bedsteforældre, fællessang, høre-test og sundhedstjek. Få hele overblikket over Sundhedsugens mange arrangementer på sundhedsuge.slagelse.dk eller følg Sundhedsugerne på facebook og deltag i en af de mange spændende konkurrencer.

Hvad er Sundhedsugen?

Sundhedsuge 41 er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Slagelse Kommune sammen med foreninger og erhvervsliv sætter fokus på sundhed for alle. Gennem en række aktiviteter vil vi inspirere borgerne til en sundere hverdag og til at deltage aktivt i fællesskaber, som er en vigtig del af at trives i sin hverdag.

Young caucasian boys during a kids soccer training session on green turf.