Nyt orangeri giver sommer året rundt på Antvorskov Plejecenter.  Det har 22 graders varme året rundt udenfor. Det kan beboerne på Antvorskov Plejecenter se frem til at nyde, når et nyt orangeri åbner hos dem 13. oktober. Det nye orangeri vil blive fyldt op med eksotiske planter, så der er helt særlige syns- og dufteoplevelser i vente, ligesom orangeriet også giver mulighed for at holde særlige arrangementer.

Veldyrkede højbede, sansehave og fra august også et orangeri. Der er gode muligheder for at beboerne på Antvorskov Plejecenter kan få rekreative oplevelser, som vækker alle sanser – både smags-, dufte-, og ikke mindst synssansen. Et nyt orangeri vil lægge hus til eksotiske planter og træer som f.eks. figen- og ananastræer på ikke mindre end 40m2, og det giver nogle helt nye muligheder for beboerne.

Klar til fødselsdage og andre arrangementer
– Det nye orangeri vil rumme en masse smukke planter og træer. Alt sammen for at pirre og stimulere sanserne og giver beboerne oplevelsen af sommer hele året rundt. En varmepumpe vil sikre, at der fast er 22 grader, uanset om der ligger sne og frost udenfor. Størrelsen på orangeriet gør også, at vi vil kunne bruge det til særlige arrangementer, for de store planter kan vi flytte rundt på, så vi vil sagtens kunne dække op til 20-25 personer, så beboerne vil f.eks. også kunne holde deres fødselsdag i orangeriet, siger forstander på Antvorskov Plejecenter Erik Juhl.

Det nye orangeri kommer til at ligge i forlængelse af plejecentrets sansehave, så beboerne vil kunne gå direkte fra sansehaven og ind i orangeriet og nyde både stilheden, synet af de eksotiske træer og andre stedsegrønne planter. Her kan beboerne i behagelige temperaturer sidde og nyde den sydlandske form for stemning og ikke mindst de mange dufte, som vil sprede sig.

Styrker det sociale og fællesskaber på tværs
– Orangeriet bliver for alle. Det er vigtigt for os, når vi tilfører vores sted noget nyt, at det skal udgøre rammen for oplevelser og aktiviteter. På samme måde skal det være med til at styrke det sociale og fællesskaber på kryds og tværs af hele huset. Orangeriet vil også give anledning til bevægelse for at komme ud til det, og bevægelse i sig selv giver jo også livskvalitet og forebygger en lang række sygdomme. Så sammen med vores andre tilbud, så giver orangeriet vores beboere en lang række nye muligheder, siger forstander på Antvorskov Plejecenter Erik Juhl.

Opførelsen af det 40m2 store orangeri er bl.a. kommet i stand gennem en privat donation. Orangeriet indvies den 13. oktober kl. 11.30-14.00 med en lille reception for beboere, pårørende og personale.

Nyt orangeri til beboerne på Antvorskov Plejehjem indvies uge 41, 2017. Foto: Monica Sommerlund