Julen er traditionernes tid, men det er ikke alle, som følger traditionerne. Plejecenter Blomstergården i Slagelse har nemlig besluttet at prøve noget nyt i år. For at give borgerne så hyggelig og mindeværdig en jul som muligt søger Blomstergården frivillige julehjælpere, som kan være med til at sikre den helt rigtige julestemning i løbet af december og hjælpe med at holde juleaften og julefrokost.

Julehygge. Foto: Slagelse Kommune

Blomstergården holder informationsmøde for interesserede julehjælpere den 22. november kl. 14-15.30 på Blomstergården.

Skal man være alene til jul, eller vil man gerne være med til at gøre en forskel for ældre borgere på plejecenter Blomstergården, så er der god mulighed for det i år. Blomstergården søger nemlig frivillige julehjælpere, som kan hjælpe i løbet af december med at skabe den helt rigtige julestemning.

Spred den helt rigtige julestemning
– Vi vil selvfølgelig gerne give vores borgere en hyggelig og mindeværdig juleaften. Derfor håber vi, at frivillige julehjælpere vil være med til at skabe hyggelige rammer gennem hele december f.eks. ved at synge julesange, klippe julepynt, lave julebag og konfekt. På den måde kommer julehjælperne også til at lære både borgerne og personalet at kende, inden alle mødes selve juleaften og til en hyggelig julefrokost 2. juledag, hvor borgerne har mulighed for at have en gæst eller pårørende med. Så der venter både borgerne, men selvfølgelig også julehjælperne en rigtig hyggelig december på Blomstergården, siger konstitueret centerleder Jane Kaae.

Giv og få en mindeværdig december
– Besøgene fra julehjælperne kan i høj grad være med til at give et velkomment afbræk i hverdagen for borgerne på plejecentret.  Juletiden er en god mulighed for at være fælles omkring aktiviteter, som skaber god stemning og gode snakke om traditioner på tværs. Jeg håber, mange vil benytte sig af muligheden for både at give og selv få en mindeværdig december, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern (O).

Vær med til arrangementer gennem hele året
Ud over at skabe glæde og julestemning i løbet af december og ikke mindst juleaften så kan man som frivillig også se frem til at få mulighed for at deltage i arrangementer på Blomstergården resten af året.

– Vi håber selvfølgelig, at man som frivillig julehjælper også får lyst til at deltage som frivillig hjælper i nogle af vores andre arrangementer i løbet af året. Julen er jo blot en af de mange højtider, vi fejrer, siger konstitueret centerleder Jane Kaae.

Kom til informationsmøde
Har man lyst til at være en del af julen på Blomstergården og sprede hygge og livsglæde, så holder Blomstergården informationsmøde onsdag den 22. november kl. 14-15.30, og man kan tilmelde sig mødet på tlf. 58 57 43 61 eller jamek@slagelse.dk
Flere oplysninger
Formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern
Mail annsi@slagelse.dk

Konstitueret centerleder Jane Kaae
Tlf. 58 57 43 61
Mail jamek@slagelse.dk

Hvad skal man som frivillig julehjælper?
Skabe glæde og julestemning i løbet af december
Sammen med andre frivillige forberede en dejlig jul med julebag, konfekt, dekorationer og julepynt
Skabe rammerne for en juleaften ved at lave julemiddag og andre praktiske småopgaver
Holde hyggelig julefrokost 2. juledag.
Kan man ikke deltage både juleaften og 2. juledag, er man selvfølgelig velkommen til kun at deltage og hjælpe den ene af dagene.