I et fantastisk vejr tog Slagelses borgere imod Julemanden den 1.december 2017, da han ankom i tog til Nytorv. Han blev ledsaget af Slagelsegarden. De spillede fint op og skabte en skøn julestemning på vej til fredagens begivenhed.

Slagelsegarden var iklædt de flotte juleuniformer, og de marcherede gennem bymidten. Tæt ved kl.16 tog de opstilling ved statuen af Skt. Mikkel, og her ventede de, mens Julemanden talte med de mange familier på pladsen.

De spændt ventende – heriblandt mange børn – måtte råbe tre gange, før lyset blev tændt, og hvor var det smukt. Spejderne tændte fakler og fulgte med, da musikken spadserede videre til Schweizerpladsen, og det var et imponerende syn, ligesom gardens traditionsrige repertoire hjalp på humøret.

Nytorv var flot pyntet med både lys i guirlander, halmballer, små huse med festlige nisser og selvfølgelig pølsevogn samt blomsterhandelen.  Ved borde midt på torvet kan man nyde det, man har købt.

Juletræet tændt 1.december 2017. Foto: Jette