Kunstgalleriet i Slagelse åbner fredag den 2. marts en udstilling med den århusianske kunstner Casper Eliasen. Casper Eliasen er ikke ny i Kunstgalleriet men har været repræsenteret her i ca. 3 år. Det er dog første gang at der holdes en decideret separatudstilling, hvor det på selve dagen er muligt at møde Casper.

Claus Frederiksen fra Kunstgalleriet har længe næret ønske om en sådan udstilling, men det har været svært, og taget 3 år at få på plads da Casper Eliasen er så efterspurgt i det jyske, hvor malerierne stort set er blevet revet væk, hver gang han har åbnet en udstilling. Hans billeder er solgt lige så hurtigt som de er tørre og gallerierne står i kø for at hyre ham.

Den 44-årige århusianer har altid været kreativ, og da han begyndte at læse til arkitekt, vidste han godt, at det ikke var der, han ville slutte. Han var kun 18 år, da han havde sin første udstilling, og næppe kunne han skrive møbelarkitekt på cv’et, før pensler og lærred fik tag i ham. Det har de haft siden, og de sidste femten år har han levet af at male. Casper Eliasen bor i en lejlighed, der er et ombygget tørreloft, i Århus midtby, og han henter inspiration i kontrasten mellem det pulserende byliv og naturen.

”En rå og grafisk side af mine malerier leder tankerne hen på arkitekturen,” forklarer Casper Eliasen. ”Det minder om lag af afrevne plakater og graffiti på byens afskallede mure. Med tiden kommer det til at ligne naturens vækstlag, så natur og kultur smelter sammen.”
Han har et fotografisk blik, så når han har set noget, er han skarp til at fastholde motivet.

En karriere som håndboldspiller kunne det være blevet til, men skader standsede den tanke. Faderen Ole Eliasen har selv spillet håndbold og været træner på topniveau, blandt andet i flere omgange for Østrigs landsholdsdamer. Så et par år har familien boet i Wien.

Der er knald på farverne i Casper Eliasens billeder. ”Kunst skal ikke forstås. Kunst skal opleves, synes han. Af samme grund giver han ikke sine billeder titler. Billederne skal sætte fantasi, glæde og kreativitet i gang, mener han.

”Mit liv er fedt. Jeg kan arbejde, når jeg vil, men jeg maler også på dage, hvor jeg ikke har lyst, for jeg betragter det som et job med fire-fem deadlines om året, når jeg har udstillinger. Det er befriende at finde et rum, hvor man kan udtrykke sig uden at stå til ansvar for andre. Kritikken kommer gennem mit salg, men selv om jeg ikke solgte, ville jeg male alligevel.”

Udstillingen i Kunstgalleriet kan ses frem til den 21. marts

Du kan også følge Kunstgalleriet på Facebook her.