Organisationen ‘Læs for Livet’, der bl.a. har støttet anbragte børn og unge i Slagelse, er nomineret til Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018.

Børnehjælpsdagens Lillebror Pris hylder hvert år en forening, et projekt, initiativ mv., der har ydet en ekstraordinær indsats til fordel for børn og unge i Danmark.

BROEN Danmark, der er repræsenteret med en lokalafdeling i Slagelse, er blandt de tre kandidater, som er nomineret til prisen – og de medfølgende 50.000 kroner.

Siden 2002 har BROEN Danmark hjulpet udsatte børn og unge med at få et aktiv fritidsliv i deres lokalområde. Det er også målsætningen i Slagelse, hvor en helt ny lokalafdeling blev etableret i 2017. BROEN Slagelse har p.t. 7 frivillige tilknyttet og samarbejder i øvrigt tæt med fagpersoner i kommunen samt det lokale foreningsliv.

‘Læs for Livet’, der har inspireret anbragte børn og unge i Slagelse til mere læsning i hverdagen, er blandt de tre nominerede kandidater til prisen – og de medfølgende 50.000 kroner.

Siden 2012 har ‘Læs for Livet’ på landsplan uddelt 150 fysiske biblioteker (i alt cirka 115.000 bøger) til institutioner, bosteder og lign., hvor anbragte børn og unge opholder sig. I Slagelse kommune har Lille Valbygaard, Eventen, Havrebjerg Heldagsskole, Lindholm Uddannelse samt Julemærkehjemmet Skælskør modtaget hver deres bibliotek fra organisationen.

 

Børnehjælpsdagens Priskomité har udpeget de tre nominerede på baggrund af 66 indstillinger fra offentligheden. Udover foreningen BROEN Danmark er også læringsprogrammet ‘Lær for Livet’ samt organisationen ‘Læs for Livet’ nomineret.

Priskomitéen udpeger ligeledes den endelige prismodtager, der bliver hædret ved en smuk ceremoni, den 22. marts 2018 på Københavns Rådhus.

Nyt tiltag med nomineringer
Børnehjælpsdagens Lillebror Pris er blevet uddelt siden 1993 – og kan i år fejre 25 års jubilæum. Det er imidlertid første gang, at en nomineringsrunde finder sted.

“Vi glæder os over, at der er så mange gode initiativer til gavn for børn og unge i Danmark. Med nomineringerne får vi mulighed for at hylde en større del af det værdifulde arbejde, som ofte er forankret i lokalsamfundet – for eksempel gennem frivillige kræfter. Dét er en indsats, som både fortjener anerkendelse og opmærksomhed”, forklarer Ina Thorndahl, der er direktør i Børnehjælpsdagen.

“Vi opfordrer offentligheden til at hjælpe os med at dele budskabet om de tre nominerede blandt andet via Børnehjælpsdagens Facebookside”, afslutter hun.

Børnehjælpsdagen er en landsdækkende hjælpeorganisation, der arbejder – året rundt – med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Læs mere her om Lillebror Prisen