Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Slagelse Kommune i tidsrummet Feb 16, 2018 til Feb 27, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

I går aftes klokken 21.21 blev en politipatrulje opmærksomme på en bil, der kom kørende ved Caspar Brands Plads i Korsør.

Det viste sig, at bilen var efterlyst, fordi den var stjålet. Men da betjentene gav tegn til føreren om at standse, satte han i stedet farten op og fortsatte med høj fart. I ca. 10 minutter forsøgte han at køre fra politiet, og undervejs kørte han flere gange over for rødt og overtrådte fartgrænserne betydeligt. Men på Rolighedsvej stoppede føreren bilen, og han samt to kvinder sprang ud af bilen og stak af til fods. De blev dog hurtigt indhentet og anholdt. Føreren, en 17-årig ung mand fra byen, blev sigtet for biltyveri, for at køre uden førerret, for at køre i påvirket tilstand, efter knivloven og efter adskillige overtrædelser af færdselsloven. De to piger på hhv. 17 og 18 år blev begge sigtet for biltyveri.

En kiosk på Halsskovvej i Korsør var fredag klokken 12.30 udsat for et røveri. En maskeret mand kom ind i butikken, og med en kniv truede han og bad om at få udleveret kontanter. En ansat i kiosken slog imidlertid ud efter røveren med et koben og ramte ham i hovedet, og røveren stak af. Politiet fandt kort efter frem til den formodede røver. Det var en 29-årig mand fra byen, og han blev anholdt klokken 13.03 og sigtet for røveri. Han blev kørt til sygehuset i Slagelse, hvor han blev behandlet for en flænge i hovedbunden, og efter endt afhøring blev han løsladt igen lørdag klokken 9.42.

SLAGELSE: To kvinder anholdt efter forsøg på tricktyveri

Det netop det, en borger var i går, torsdag. Han bemærkede to kvinder, der netop luskede omkring ved et plejecenter på Stillingevej i Kr. Stilinge uden for Slagelse, og han anmeldte det til politiet. En politipatrulje var hurtigt på pletten, og betjentene kunne se en tilsyneladende uvedkommende kvinde i en af plejeboligerne. Da politiet kom ind i lejligheden, var der to kvinder, der flygtede ud af vinduet. Den ene blev anholdt på stedet, mens den anden forsøgte at stikke af, men hun blev hurtigt løbet op af en rapfodet betjent og anholdt klokken 11.26. Det er to udenlandske kvinder på 18 og 25 år, og de blev sigtet for forsøg på tyveri. Kvinderne fremstilles fredag formiddag i grundlovsforhør i retten i Næstved, og det skal nu undersøges, om de anholdte har forbindelse til andre tricktyverier.

HÆNDELSER
KORSØR: Mand sigtet for vold og blufærdighedskrænkelse
Politiet fik i går ved middagstid en anmeldelse om, at en mand havde opført sig krænkende overfor en dreng ved en skole på Dahlsvej i Korsør. En kvinde havde overværet episoden og lagde sig imellem med det resultat, at hun blev slået af manden. Han forsøgte herefter at slå en lærer på stedet, og fik held til at ramme en tredje person. Manden, der virkede noget uligevægtig, standsede herefter nogle biler, som han sprang op på, da de holdt stille. Han blev anholdt klokken 12.21. Det drejer sig om en 24-årig mand fra byen. Han er sigtet for blufærdighedskrænkelse, vold og hærværk.

SLAGELSE: Brand i bil
En bil brød i går aftes klokken 22.33 i brand, mens den holdt parkeret på Kierulffsvej i Slagelse. Heldigvis kom ingen til skade ved branden. Politiet hører gerne fra vidner, der kan have set noget mistænkeligt i tidsrummet omkring branden.

KORSØR: Zoneforbud til to 19-årige
To 19-årige mænd fra Korsør har fået et zoneforbud mod at opholde sig inden for en radius af 500 meter fra beboerhuset Kvartershuset på Motalavej i Korsør. Forbuddet kommer efter, at de to 19-årige ved et arrangement den 21. februar havde skabt uro og optrådt utryghedsskabende og blandt andet have væltet et kagebord. Zoneforbuddet gælder i en måned.

NÆSTVED OG SLAGELSE: Lang eftersættelse
Natten til søndag klokken 2.21 kom en sort bil kørende ad Farimagsvej i Næstved med meget høj fart. Det så et par betjente på patrulje og gav tegn til bilisten om at standse. Men den sorte bil fortsatte over for rødt lys og kørte videre gennem byen ad Slagelsevej stadig med alt for meget fart på. Bilisten fortsatte til Fodby og videre til Vallensved. I Fuglebjerg kørte den sorte bil over to sømmåtter, som politiet havde lagt ud, men bilisten fortsatte på flade dæk. På Byskovvej i Slagelse klokken 2.52 lykkedes det politiet at få standset bilisten, som var en 20-årig mand fra Slagelse-området. Han blev anholdt og sigtet efter færdselsloven, for at køre i påvirket tilstand og for at have forvoldt fare for liv eller førlighed.

SLAGELSE: Mand bag “kassedyk” efterlyses
Søndag klokken 20.45 oplevede en ekspedient i en forretning på Valbygårdsvej i Slagelse det, der kaldes et “kassedyk” på politisprog. En yngre mand kom nemlig ind i forretningen og rakte hånden ned i kasseapparatet efter penge. Herefter stak han af fra stedet. Han beskrives som 18-25 år, 180 cm høj, slank, lys i huden, mærke på højre kind, iført sort sweater og blå Puma-bukser. Politiet hører gerne fra vidner på telefon 114.

SLAGELSE: 12-årig dreng blev generet
Onsdag blev en 12-årig dreng generet af en mand, da han stod ved et stoppested på Krænkerupvej i Havrebjerg uden for Slagelse. Manden tog fat i den 12-årige og lagde ham ned på ryggen, hvorefter han forsvandt. Politiet fandt torsdag frem til en 39-årige mand, der boede i et shelter tæt ved stoppestedet. Han blev anholdt klokken 10.48 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og han blev taget med til afhøring på politistationen i Slagelse. Her forklarede han, at drengen havde drillet ham, og at han ville give ham en lærestreg. Det kom så til at koste en sigtelse, og sagen afgøres formentlig ved, at den 39-årige får en bøde for overtrædelsen. Bødetaksten er på 3.000 kroner.

KORSØR: Snød sig gennem betalingsanlægget ved Storebæltsbroen
Politiet fik torsdag klokken 0.21 en anmeldelse fra Storebælt om, at en bil havde sneget sig gennem betalingsanlægget ved at køre tæt på en forankørende. Der var tale om svensk indregistreret Opel. Bilen blev standset på Vestmotorvejen ved afkørsel 39. Der var tre udenlandske borgere i bilen, og føreren – en 60-årig mand – fortalte, at han ikke var klar over, at man skulle betale for at køre over broen. Den 60-årige blev sigtet for overtrædelse af straffeloven, og han får en bøde for overtrædelsen, ligesom han skal betale broafgift og en tillægsafgift til Storebæltsbroen. Den bil, de tre var kørende i, blev beslaglagt af politiet, indtil bøde og afgifter bliver betalt.

SLAGELSE: Stjal kasseapparater – varetægtsfængslet i grundlovsforhør
I et grundlovsforhør lørdag blev en 50-årig mand fra Kalundborg varetægtsfængslet frem til den 28. februar. Den 50-årige blev anholdt fredag klokken 18.57, efter at han først havde forsøgt at brække et kasseapparat op i en forretning på Kinavej i Slagelse, og – da det ikke lykkedes – stjal han simpelthen de to kasseapparater og stak af. På cykel. En politipatrulje så tyven, der var på cykel var på vej væk fra stedet med kasseapparaterne, og selv om han smed byttet og forsøgte at stikke af, blev han anholdt. Han er sigtet for tyveri, og da den 50-årige var prøveløsladt for at have begået lignende kriminalitet, blev han altså varetægtsfængslet.

SLAGELSE: Anmeldelse om skydevåben fik politiet til at rykke talstærkt ud
Lørdag klokken 9.21 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var blevet truet af en bevæbnet gerningsmand i en lejlighed i Løvegade i Slagelse. Flere politipatruljer blev dirigeret til adressen, men der var ingen spor af hverken skydevåben eller gerningsmænd, og ingen var kommet noget til.

I den seneste tid har politikredsen været plaget en række tricktyverier, som især er gået ud over ældre. Tyvene har ringet på og under påskud af at komme fra hjemmeplejen eller kommunen er det lykkedes dem i flere tilfælde at aflede den ældres opmærksomhed og stjæle enten kontanter eller smykker eller begge dele. Politiet opfordrer helt generelt til, at man ikke lukker ukendte ind, medmindre man har en aftale med dem, eller de kan legitimere sig på sikker vis. Derudover skal man være opmærksom på, hvis der lusker uvedkommende omkring i boligområderne.

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Slagelse Søndermarksvej Lejlighed Fredag klokken 05.10 – fredag klokken 13.50 Kontanter samt smykker
Korsør Dyrehaven Hus Torsdag klokken 15.30 – søndag klokken 14.50 Kontanter og smykker
Skælskør Elmevej Hus Onsdag klokken 19 – fredag klokken 19 Ikke umiddelbart stjålet noget
Skælskør Guldborgvænget Hus Onsdag klokken 12 – lørdag klokken 19 Ikke umiddelbart stjålet noget
Skælskør Magleparken Hus Onsdag klokken 17 – torsdag klokken 17 Ikke umiddelbart stjålet noget
Skælskør Solbærvej Hus Torsdag klokken 12 – søndag klokken 10.30 Smykker, parfumer, en Playstation 4, en bærbar pc af mærket Acer og to lys
estager
Slagelse Arnskovvej Værelse Tirsdag klokken 8 – fredag klokken 19.30 Støvsuger af ukendt mærke
Slagelse Bildsøvej, Kr. Stillinge Hus Torsdag klokken 9-10.30 En lægtehammer

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Korsør Motalavej Tirsdag klokken 17-17.35 Ingen sager
Slagelse Kierulffsvej Tirsdag klokken 18-18.40 Ingen sager
Slagelse Tirsdag klokken 14.30-17 10 standsede køretøjer – 2 manglede at sikre sikkerhedsselen og 1 glemte at give tegn
Slagelse Nordbyen Klokken 16.00-17.30 10 biler standset og kontrolleret – én blev sigtet for at køre uden sikkerhedssele, én blev sigtet for kørsel med håndholdt mobiltelefon

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Dalmose Skælskørvej Mandag klokken 7.45 – 13.46 ATK 260 6 60 km/t 97 km/t 2 klip
Skælskør Sorøvej Mandag klokken 8.03 – 10.15 ATK – Bestilt færdselskontrol 165 7 50 km/t 58 km/t 0 klip
Skælskør Næstved Landevej Mandag klokken 10.55 – 13.30 ATK 225 7 80 km/t 102 km/t 0 klip
Korsør Vestmotorvejen Torsdag klokken 13.30-19.37 ATK 8580 308 110 km/t 161 km/t 2 klip
Korsør Skovvej Onsdag klokken 10.23-13.36 ATK – Bestilt færdselskontrol 516 12 50 km/t 74 km/t 1 klip
Slagelse Bildsøvej Onsdag k
lokken 07.36-09.45
ATK – Bestilt færdselskontrol 147 4 80 km/t 108 km/t 0 klip
Dalmose Sønder Bjergvej Tirsdag klokken 07.56-10 ATK – Bestilt færdselskontrol 41 11 50 km/t 69 km/t 1 klip
Skælskør Næstved Landevej Tirsdag klokken 10.43-13.31 ATK 248 5 80 km/t 105 km/t O klip
Slagelse Valbygårdsvej Klokken 7.52-13.35 ATK – bestilt færdselskontrol 900 98 50 km/t 85 km/t 15 klip
Korsør Vestmotorvejen Klokken 13.43-19.37 ATK 7638 354 110 km/t 180 km/t Fire klip