Skal vandreskoene snart luftes? Så kunne en oplagt mulighed være en tur rundt på den nationale vandrerute Sjællandsleden, som består af vandreruter, der strækker sig gennem hele Region Sjælland og dermed også Slagelse Kommune. Ruten har nemlig fået nye skilte, så det giver god mulighed for at genopdage den lokale natur rundt i kommunen.

Foto: Slagelse Kommune

En 649 km lang sammenhængende vandrerute med 54 etaper, som strækker sig fra Sjællands Odde langs den sjællandske vest- og sydkyst rundt om Møn og nordpå langs østkysten til Rødvig. Det er hvad Sjællandsleden har at byde på, og fremover så kan både borgere og turister glæde sig til, at de lokale ruter bliver nemmere at følge. Slagelse Kommune har nemlig bevilget 250.000 kr. til nye skilte inden for kommunegrænsen.

Fokus på Kyst- og naturturisme
– Kyst- og naturturisme er et særligt indsatsområde i Slagelse Kommune, og derfor synes vi, det var oplagt at fortsætte det gode arbejde, som i sin tid blev starten med Sjællandsleden ved at få sat nye skilte op. Vi håber, både borgere og turister vil benytte sig af muligheden for at opleve og komme helt tæt på vores lokale natur, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

I Slagelse Kommune er der fire ruter på Sjællandsleden, som for det mest følger små veje. Nogle steder falder ruten sammen med cykelruter og mindre landeveje. De fire ruter er:
– Korsør – Trelleborg: 12 km
– Trelleborg – Slots Bjergby: 10 km
– Landsgrav – Lorup Skov: 12 km
– Slots Bjergby – Kongskilde: 13 km

Ud over at Sjællandsleden strækker sig over store dele af region Sjælland, så har den også forbindelse helt ned til resten af Europa. Den strækning der kaldes “Trelleborgleden”, som strækker sig fra Korsør station til Kongskilde er identisk med den internationale rute “Fjernvandrevej E6, som går tværs over Sjælland på sin vej fra Finland til Grækenland.

Naturen er altid åben
– Sjællandsleden er en god mulighed for at komme rundt i både hele kommunen og resten af regionen og genopdage naturen lige den dag og det tidspunkt, som man selv har lyst. Det er jo også noget af det gode ved naturen – den er altid åben og holder aldrig lukket. Ud over de faste vandreruter som Sjællandsleden, så giver den årlige vandrefestival i efteråret også mulighed for at komme ud og prøve både kendte og ukendte vandreruter og bl.a. også de helt korte ture hvor der er noget for enhver smag, siger Jørgen Nordtorp Jørgensen fra Dansk Vandrelaug.

Sjællandsleden er etableret i samarbejde mellem Region Sjælland, de 17 kommuner i regionen, turistkontorer, Dansk Vandrelaug, Naturstyrelsen og Friluftsrådet.